mums

sockerkakan blev super, otroligt gott. har en känsla av att den inte kommer räcka speciellt länge. . men som sagt, kan man misslyckas med sockerkaka? det är ju inte speciellt avancerat, de ska vara det där med att vispa tills det blir poröst då, det har jag inte riktigt koll på om jag ska vara ärlig ;) mamma ser iaf fram emot att jag ska komma hem nu, hon tror kanske att jag har blivit duktig i köket på riktigt?

image87
Lyckades få till ett rätt snyggt mönster i, eller vad säger ni? ;)

baka

yes, jag drog igång ett projekt idag. baka sockerkaka med alexander! ingen utmaning direkt . . väntar spänt på slutresultatet nu. kan man ens misslyckas med sockerkaka? jag är ju på god väg att ta över köket nu lixom . .

kortare

äntligen tog jag mig i kragen och pallrade mig iväg till en frisör. har klippt av en bit nu och det känns så mycket bättre på en gång, topparna var slitna på håret. nu kanske jag kan ha håret utsläppt utan att det ser hemskt ut! och kanske börjar jag lägga ner lite mer energi på att fixa till det . .

image86

2007-10-31

vad är fel? att jag, josefine vaknar den här tiden på morgonen av mig själv och känner mig pigg är inte helt normalt, och händer inte alltför ofta. eller ja, pigg o pigg, så pigg som man kan känna sig när man är nyvaken! nyvaken-pigg.

morgonstund har guld i mun, right?

vintertid

sen klockan ställdes om i söndags så har jag verkligen känt att det blivit en timme extra. speciellt på kvällen då jag blir trött tidigare än vad jag blev för en vecka sen. kanske är det en slump bara? vad vet jag . . har iaf pallrat mig till sängen nu, men känner jag mig rätt kommer jag bli liggandes här med datorn i knät ett tag till, är ju så svårt o slita sig från msn ;)

2007-10-30

. . och där swischade den här dagen förbi. ibland undrar jag verkligen vart tiden tar vägen, har egentligen inte gjort mkt vettigt alls idag men ändå är det läggdags snart! gick ut med barnen på förmiddagen och det var sånt där mysigt höstväder, lagomt kyligt och fräsch luft och solsken :) hösten är kanske inte så hemsk ändå? jag har alltid varit så himla anti den, nästan rädd för den. men det jobbiga med hösten är ju att det är så förbaskat mörkt . .

gröt

"När har du inte planer på gröt ;) fast jag förstår att du har det när du gör så himla god gröt!"
- Kommentar från
Tessa

Wow, den där kommentaren värmde. Det är inte ofta någon säger till mig att jag är duktig på något som har med mat att göra. Haha! Och när vi ändå är inne på ämnet gröt så ploppade det upp en tanke i huvudet när jag misslyckats med potatisen till middag idag "Jag är ju i allafall duktig på att koka gröt" ;)

ajsing

har haft ont i huvudet hela dagen, vissa stunder mer och andra stunder lite mindre. har känt av halsen lite senaste dagarna oxå, så jag hoppas verkligen inte att det är något på g nu . . annars då? middagsdags snart, inte alltför sent! woho, har kommit fram till att jag pallar inte att äta efter sisådär 21 när john kommer hem, så försöker ändra på dom vanorna nu. har knappt haft något godissug idag, är bara att hoppas på att det inte kommer . .

tystnad

alla sover utom jag, för jag sover faktiskt på nätterna och det räcker för mig. jättelugnt och skönt nu när det är tyst, jag njuter så länge det varar . . har precis käkat lite lunch och vet inte riktigt vad jag ska ta och göra nu? kika lite mer andra avenyn kanske, har fastnat för den serien, inte helt oväntat eftersom jag är rätt duktig på att fastna i tvserie-träsken.

image85
http://www.svt.se/andraavenyn

2007-10-29

a new day has come, tro't eller ej! inatt sov jag underbart bra, vaknade bara till en enda gång men somnade om på en gång (det är ovanligt för mig det!) vaknade på riktigt vid 8 och kände mig pigg & strax därefter kom sara ner med barnen. nu är det snart dags för frukost, har planer på mannagrynsgröt idag . .

aj

jag är sur, sur över att jag har fått ont i mina benhinnor igen. vad ska det vara bra för? jag är orolig, orolig över att jag inte kommer kunna åka nå mycket skidor i vinter för att jag har ont. men jag ska följa karin's råd och hoppas på det bästa, strecha morgon och kväll, inga långa promenader & endast simma eller cykla som konditionsträning. .

tröttis

yes, dagen börjar lida mot sitt slut. en lång dag har det varit, men en skön sådan. pallrade mig faktiskt iväg och simmade idag efter lite peppande från emilie, tack ;) ska ta mig i kragen nu och bli duktig med start imorgon! simma eller gymma några gånger i veckan och dra ner på all skit jag äter . . wish me luck!

horoskop

ibland blir jag lite nojjig när det gäller horoskop, för vissa dagar (ibland ofta) så stämmer dom ju väldigt bra! är det slumpen, eller vad? läste precis mitt horoskop på facebook och det stämmer, så bra. har funderat på hur jag ska lägga upp det jag behöver säga hela dagen också läser jag det här . . är det dags nu?

image84

vad tycker ni om horoskop?

otillräcklig

mm, det var hur jag kände mig igårkväll. det blir ju inte alltid som man tänkt sig, eller hoppats. jag hade hoppats på en lugn kväll och att barnen skulle sova gott. men nja, nicholas vaknade efter att jag, lisa & victoria hade ätit tacos (skönt att han vaknade när vi ätit klart iaf) och vägrade sova utan skrek istället i ja, säkert 45min. jag hade ingen aning om vad jag skulle göra verkligen. som tur var hade jag ju tjejerna här som stöd, betydde jättemycket. efter många om och men somnade han. . för ett tag .. men jag överlevde kvällen iaf.

det som inte dödar, det härdar. så sant som det är sagt, eller?

2007-10-28

idag är det en typisk söndag, en sån där söndag då man bara får ligga i sängen och dega framför tvn eller datorn i mjukiskläder utan att känna sig oduglig. jag gillar sånna dagar. så idag ska jag bara njuta av dagen, medans regnet faller utanför . .

image83

laddar

efter lite shopping och fika med victoria inne i farnham är det dags att börja ladda inför kvällen. sara & john ska på party i london och jag ska vara barnvakt. båda barnen är halvsjuka, trötta & gnälliga redan nu . . det är bara att hoppas på att dom somnar utan problem senare & sover hela kvällen. lisa & victoria kommer iaf hit och gör mig sällskap, ska käka tacos och kika film kanske?

mmmm

image82

Det här skulle jag utan tvekan kunna äta till frukost, lunch & middag jämt.
  • Nybakat bröd med ost, skinka & gurka
  • Havregrynsgröt med mjölk & lingonsylt
  • Pepparmintste

2007-10-27

efter en segstartad morgon i sängen och därefter en dusch så börjar jag känna mig som människa igen. sov väldigt bra inatt, även fast det var varmt, elementet är på högsta värme i mitt rum & det går inte att sänka, jobbigt läge . . men ute ser det kallt ut, så jag kanske ska njuta av värmen så länge den finns! frukost nästa, självklart blir det gröt (havregryn)!

i give you the morning

ibland bara faller man pladask för en låt, för ett tag sen var det "Hugh Grant & Haley Bennet - Way back into love", idag var det "Weeping Willows - I give you the morning" som jag fastnade för då jag kikade på första avsnittet av Andra avenyn. Men jag får inte tag i låten, så om det finns någon vänlig själ där ute som har den, skicka pleeease! Nu har jag låten på min playlist, hur bra som helst.

2007-10-08

OBS! Det här inlägget har hamnat heltokigt när jag flyttade det till en ny kategori!


helgen i london var bra på alla sätt o vis
. den var bra för mig och jag gjorde bra saker. eller ja, shopping kanske inte bör räknas som bra saker, går mycket pengar på shopping verkligen. men det blev mindre shopping än vanligt iaf. bra där! filmkväll med trevligt folk, träffade en svensk aupair, födelsedagsmiddag på italiensk restaurang för att fira johanna & lite shopping med lisa. höjdpunkten på helgen måste ändå har varit svenska affären, jag ville shoppa upp typ hela . . jobbigt läge. men jag fick med mig mannagryn bland annat, och oj vad gott det var med mannagrynsgröt och äpplemos imorse!

har börjat vänja mig vid att jag har hemlängtan typ varje dag, ska det vara så?! bah. jag saknar.

image66

Use every word you've ever heard
To colour my world

Everybody needs affection
Looking for a deep connection

So colour my world

kväll

mm vilken god mat vi åt till middag ikväll, hade köpt färdiggjord indisk mat som det bara var att värma på, hur gott som helst verkligen! självklart åt jag för mkt eftersom det var så gott, så nu sitter jag här som en klump. är pigg och på bra humör nu, yees! och när jag är på bra humör så vill jag sjunga, men det känns lite elakt att sitta o sjunga när sara & john försöker sova ovanför mig, haha. jag får nynna :)

kanske skulle ta o kika lite gossip girl? jättebraig ny serie! och käka lite mintchoklad . . mm. .

yes!

lite simning och bubbel och sen var man på topp igen. resten av dagen bara flög förbi! var och storhandlade på sainsburys, alltid lika roligt minsann. så nu har jag bunkrat upp med godsaker så jag klarar mig hela helgen och lite till. tänkte baka sockerkaka med kakao ikväll eller imorgon oxå, jättesugen på de! skumt att jag blir jättesugen på vissa grejer här, som jag egentligen inte skulle välja i första hand hemma. .

ett till försök

jag fick ju tillbaka min energi och mitt humör blev bättre genom att simma & bubbla igår, så jag gör ett försök med de idag oxå! :) peppa mig!

image81

2007-10-26

rikigt skönt att sova ut idag, även fast jag vaknade vid 8 och var pigg. men somnade om och vaknade vid 9.30 istället, känns ganska bra att jag fått in en hyfsad dygnsrytm nu! kändes som en bra dag idag, tills jag kommer ut i köket som ser ut som skit som vanligt, i det här huset kör vi på att dra fram utan att städa undan. något jag verkligen inte pallar. så att börja dagen med att städa upp i köket då jag inte kan äta frukost om det inte är rent och fräscht är inget ovanligt, roligt va? att barnen gnällde och att sara skulle skjutsa annica till stationen gjorde inte saken bättre . . så mitt upp i mitt frukostfixande ger jag upp och stoppar ungarna i säng, utan protest som tur va, puh!

sitter här nu men kan inte riktigt slappna av, sara har hur mkt som helst att göra (som vanligt) och jag vet inte riktigt hur jag ska hjälpa till, förutom att ta hand om barnen när dom vaknat då. jag måste lära mig att slappna av.

energikick

man känner sig som en ny människa efter träning! jag fick värsta energikicken efter lite simning och bubbelbad så nu sitter jag här och är på bättre humör igen. oootroligt vad skönt det var att bubbla, kunde ha suttit där resten av dagen och relaxa. nu börjar de bli mörkt ute oxå . . men det känns faktiskt bara skönt!

image80
saknar dig bäbisvovven!

2007-10-25

usch vad vädret har stor inverkan på mitt humör. idag är ingen rolig dag minsann, vill helst av allt lägga mig i sängen o dra täcket över huvudet för att sedan vakna upp till en bättre dag imorgon, förhoppningsvis. egentligen är det väll inget speciellt som är jobbigt idag, förutom vädret. men ja, jag känner mig låg. orkar inte engagera mig, lättirriterad blablabla. ska dra iväg o simma snart iaf, om jag orkar mig ut i detta väder . . pisspottsväder!

image79

2007-10-25

god morgon, även fast den här morgonen kanske inte är så "god". kan man byta ut god mot något annat ord? typ idag när jag är tokigt trött, vädret är typiskt englandväder och barnen är gnälliga. då passar ju inte god morgon!
hur som helst så är det en ny dag iaf, o man måste göra det bästa av den! positiva jossan. frukostdags alldeles strax, sen blir det nog en lugn dag med lite simning på eftermiddagen, me like.

2007-10-24

min dag i bilder finns nu på bilddagboken

2007-10-24

äntligen börjar den här dagen lida mot sitt slut, runt middagstid trodde jag aldrig att jag skulle överleva resten av dagen. båda ungarna var jättegnälliga och nicholas bara skrek om man inte bar runt på honom, o hur enkelt är det när man ska laga mat lixom? men, jag sitter här nu iaf och småttingarna sover. nu ska jag fixa med korten som jag har tagit under dagen!

2007-10-24

passar på att sitta lite här och ha lite "egen tid" när nicholas sover och alexander tittar på tv. börjar känna mig trött nu, har varit vaken sen sex imorse och sov väldigt dåligt inatt också, vaknade till fler gånger än vanligt. meen, hitills har dagen gått som på räls och jag har eftermiddagen någorlunda planerad så det ska nog inte vara några problem att hålla sig vaken och aktivera barnen!

tar kort under dagen idag så ni kan få se en liten bildserie på min bilddagbok senare hur en dag här kan se ut! hoppas det är uppskattat :)

2007-10-23

shit pommes vad kallt det har blivit ute här nu. otroligt bra att jag köpte en tjockare jacka i helgen, annars hade jag frusit ihjäl utan tvekan nångång framöver om denna kyla är här för att stanna . . okej, nu kanske jag är lite kinkig, men det har blivit väldigt kallt på kort tid, så de är nog därför. jag har ingenting emot kylan egentligen (älskar ju vintern!), bara man har bra kläder.

hade en väldigt trevlig dag med matilda idag. familjen drog iväg på förmiddagen så vi fick vara för oss själva, skönt! kikade färdigt på filmen som vi inte orkade igår, lagade mumsig tortellini med gorgonzolasås & sen begav vi oss in mot farnham. kikade lite affärer och fikade på starbucks, åh vad jag gillar att fika!

nu sitter jag o laddar inför morgondagen, ska ha barnen själv hela dagen. wish me luck . .

image76
min nya fina jacka :)

2007-10-22

nu sitter jag här med trevligt sällskap! matilda (v2) tog tåget hit tidigare idag för att komma på en liten minisemester, trevligt för mig minsann. så jag och barnen mötte uppe henne på tågstationen för att sedan gå att handla lite. har hunnit avnjuta två stycken måltider och nu är det dags för film och chips! ciao

image75

2007-10-21

nämen jag höll ju på att glömma! jag har ju haft mitt körkort i 2år idag, vilket betyder att min prövotid äntligen är över, yes! det enda jag lyckats med under den här tiden är att få parkeringsböter utanför mitt eget hus, bra gjort va?
saknar min räser hemma, men den räknar kanske mamma som sin räser nu . . jag har hört att den används flitigt minsann!

image74

2007-10-21

tillbaka från storstan, tog en promenad från tågstationen hem. känns konstigt att säga hem, men det är ju mitt andra hem nu faktiskt. underbart höstväder ute, solen sken och det var sådär lagomt kallt ute. blev en promenad i rask takt så jag tänkte bege mig till gymmet nu när jag fortfarande känner mig peppad!

2007-10-18

nu har barnen äntligen somnat efter många om och men, nicholas var inte alls på humör för att sova, även fast han var jättetrött! men till slut så . . nu sitter jag här och packar lite för snart är det dags för london igen! är ett himla flängande på mig nuförtiden. men vad gör man inte?! tur att matilda är så snäll som låter mig sova där :b vet inte riktigt hur länge jag stannar . .

2007-10-17

vad mkt roligare det blev att blogga nu när jag har fått så fin blogg! som om det skulle spela någon roll egentligen då, men visst ser det mkt trevligare ut då? har suttit här vid datorn och grejat ikväll med bilddagboken o äntligen ligger alla bilder från helgen uppe! hoppas ni gillar dom :) lämna gärna ett litet spår efter er . . så mkt roligare att lägga upp bilder/blogga då!

idag har vi bakat bullar och gjort pizza! riktigt trevligt minsann, och framförallt gott! jag känner mig lite hängig o har haft huvudvärk och frysit hela dagen . . hoppas det går över inatt. imorgon ska jag ju dra in till storstan igen juu o träffa ännu mer folk som är på besök från sverige :) osså ska jag få mitt hår klippt! äntligen!

humöret är på topp, hoppas det håller i sig! nightnight

2007-10-17



jag dissar buckingham palace! :b

2007-10-17

som ni ser har jag fått en helt ny design på min blogg, äntligen! men tro inte att det är jag som har haft ork att fixa allt . . STORT tack till Sabine som har orkat med mig och fixat det här, supersnyggt verkligen!

2007-10-16

vilka underbara dagar jag har haft sen senast. tessa och stefan har verkligen gett mig ny energi att klara tiden till jul här i england! för nu har jag verkligen bestämt mig för att stanna till jul, visst, det kan bli kämpigt. men jag tror det kan vara bra oxå, nyttigt för mig.

lördag och söndag lekte jag guide och visade stefan och tessa det viktigaste i london, hoppas jag. dom verkade nöjda iaf och jag själv tyckte det var roligt att se allting igen, speciellt madame taussauds! jag ska lägga in bilderna från helgen i
min bilddagbok, o där får ni en bättre bild av vad vi sysslat med i helgen! roligare att skriva till bilder :)
måndag och tisdag spenderade vi utanför london, så dom har minsann fått se annat oxå. men nu har dom lämnat mig för sverige och deras hemresa verkar ha gått som på räls! tack för dom här dagarna, det har varit toppen

image69

framöver är det rätt mkt inplanerat, så förhoppningsvis kommer dagarna bara flyga förbi!


vi gick långt här du och jag 
kanske så långt vi kunde gå
kanske fanns ingen ärlig chans för oss
men jag ser det inte så

det är som jag burit en förbannelse
ibland med ryggen rak
ibland med både hopp och tro
men det är ändå samma sak

jag har spridit lite värme
jag har spridit lite frost
jag är varken hjälten eller boven
jag är bara lite lost

2007-10-12

nu sitter dom på flygplanet, på väg hit. ikväll får jag träffa tessa och stefan, vilken lycka! o efter den här dagen är dom extra välkomna, jag börjar tveka mer och mer på detta alltså .. det känns inte rätt. men nu ska jag hålla humöret uppe, om en timme börjar jag min resa inåt london .. trevlig helg!

2007-10-11

alltså, jag öppnade precis en marabou chokladkaka o tog en bit. . men en bit, blev ju såklart en större bit o nu sitter jag här o är tokigt sugen på att äta upp hela. vad gör man när man har det där suget egentligen?! ge mig tips!

image68

2007-10-11

mitt liv åker berg och dalbana för tillfället, ena dagen vill jag bara ligga kvar i sängen o dra täcket över huvudet, o andra dagar går jag runt o ler o sjunger för mig själv. idag har jag varit glad. dagen har flytit på bra, jag har gymmat och barnen har inte varit speciellt gnälliga. kanske är jag glad för att jag får finbesök från sverige imorgon? KLART JAG ÄR DET! tessa och stefan kommer ju, guld värt!

image67

förtillfället håller vi på att byta ut alla dörrar i huset och på en del dörrar finns det inga handtag än. jag tänkte ta en dusch sådär på kvällskvisten, inge konstigt med de. tills jag är färdigduschad och ska gå in i mitt rum, vad har hänt? jomen självklart har puckot själv stängt dörren helt till badrummet, så där stog jag. vad göra lixom? ropade på sara som försökte få upp dörren, john fick komma o hjälpa till .. utan resultat. dörren hade gått i baklås. HAHA! efter många om och men tog jag mig ut iaf .. så idag har jag varit extra försiktig med den där dörren, även fast det sitter ett provisoriskt handtag där.. man vet ju aldrig!

2007-10-09

nu ligger jag o lisa i en varsinn fåtölj/soffa här i hennes vardagsrum. riktigt skönt må jag säga. känns som vi inte riktigt orkar engagera oss för att hitta på något vettigt att göra. helt slut efter en dag med barnen, ungefär. käkade tacos idag, med glass och chokladsås till efterrätt, riktigt mumsigt! jag ska sova kvar här inatt, eftersom lisa är ensam med barnen till torsdag, så hon vela ha lite sällskap. imorgonförmiddag ska vi baka, tror det blir muffins .. o sen drar jag tillbaka till farnham.

2007-10-09

jag fick precis ett telefonsamtal (från sverige) som gjorde att jag hamnade i en jobbig situation. vad göra?!

2007-10-08

helgen i london var bra på alla sätt o vis. den var bra för mig och jag gjorde bra saker. eller ja, shopping kanske inte bör räknas som bra saker, går mycket pengar på shopping verkligen. men det blev mindre shopping än vanligt iaf. bra där! filmkväll med trevligt folk, träffade en svensk aupair, födelsedagsmiddag på italiensk restaurang för att fira johanna & lite shopping med lisa. höjdpunkten på helgen måste ändå har varit svenska affären, jag ville shoppa upp typ hela . . jobbigt läge. men jag fick med mig mannagryn bland annat, och oj vad gott det var med mannagrynsgröt och äpplemos imorse!

har börjat vänja mig vid att jag har hemlängtan typ varje dag, ska det vara så?! bah. jag saknar.

image66

Use every word you've ever heard
To colour my world

Everybody needs affection
Looking for a deep connection

So colour my world

2007-10-05

jag ändrade mina planer helt för helgen idag. jag orkar inte vara kvar hos familjen den här helgen så jag drar till london, o blir jag inte där tills på söndag får jag förhoppningsvis komma till lisa imorgon? bah. jag är less. ge mig ett privatplan så jag kan dra till sverige när jag behöver det. det vore guld värt. förhoppningsvis känns det bättre när jag har fått träffa matilda. trevlig helg!

2007-10-04

ibland har jag bra dagar. idag är en sån dag, känner mig otrolig peppad! har precis skrivit färdigt mitt personliga brev med lite hjälp från stefan, stort tack! och nu är jobbansökan inför vintern ivägskickad, så nu är det bara att vänta och hoppas! har även haft mailkontakt angående ett annat jobb i gävle. medans jag fortfarande känner mig lika peppad ska jag bege mig till gymmet för att svettas lite. keep up the good work ;) man måste peppa sig själv ibland!

2007-10-03

åh vilken härlig promenad det blev till och från affären. jätteskönt väder ute, gick i t-shirt! jag tycker verkligen om att promenera, men bäst är nog när man har ipoden med sig. mötte min tränare på gymmet på vägen hem, han efterlyste mig, haha! undrade vart jag hade tagit vägen .. så jag får väll bege mig dit imorgon då. jag är laddad!
avslutade gårdagen i sängen framför John Tucker must die förresten, var helt säker på att jag hade sett den filmen, men icke, o där hade jag ju missat något för den var ju hur bra som helst. låg där i sängen o skrattade för mig själv!

image64



2007-10-03

tredje oktober och livet känns rätt hyffsat ändå. känner mig lite febrig, har dåligt tålamod när det gäller barnen och det är grått ute. men eftersom det inte regnar och det snart är helg så känns det rätt bra ändå. ska ta en promenad till affären när barnen har sovit så det blir skönt att komma ut lite, man blir faktiskt piggare av lite frisk luft!

jag borde ta mig i kragen och fixa en jobbansökan, men bah, jag orkar bara inte. får ta tag i det senare, måste ta tag i det senare. annars då? jo, jag längtar efter vintern och skidåkning nå enormt. ge mig vinter!

image63

2007-10-02

även andra oktober har varit en jobbig dag, snäppet värre än gårdagen faktiskt. skillnaden från igår mot idag är att idag har barnen varit lugnare men jag har haft jätteont i magen. har levt på youghurt, glass, vindruvor och te, förhoppningsvis mår jag bättre imorgon och har mer ork, idag har jag varit helt matt. men något som glädjer mig är att det inte är några problem helst att lägga barnen nu, även fast sara är hemma! något jag kommit fram till under dom här två dagarna. man måste ju vara positiv. nu har jag placerat mig i sängen och ska kika lite film, om jag orkar .. ögonlocken känns tung . .

2007-10-02

nu har vi sjukstuga här, alla känner sig hängiga. än så länge har jag klarat mig från magsjukan men har jobbigt ont i magen, så ska ta en alvedon o slänga mig i sängen framför en film nu när barnen sover.

2007-10-01


om man kan vara kär i en
låt, så är jag det nu. tokigt bra låt alltså.


2007-10-01

första oktober har varit en lång dag och jag hoppas verkligen inte att hela oktober kommer kännas såhär lång. för då tar jag nog o går i ide eller nått! tänk vad skönt de skulle vara egentlingen? fast isf skulle jag vakna upp lagomt tills vintern och skidsäsongen börjar :) meen iaf, jag har överlevt dagen och nu sitter jag här med glass och te. har precis tagit mig en whiskey i hopp om att magsjukebakterierna som virvlar runt i huset inte ska nå mig. aldrig förr har väll mensvärk och illamående känts så bra som idag eftersom det är just därför jag har haft ont i magen, o inte pga magsjuka. så, gott folk, håll tummarna för att jag klarar mig från dom onda bakterierna. ok?