. . . .


Jag lägger bloggen på is ett tag

Back to work.

Nu har jag vart hemma i Sverige nästan två veckor och det känns bättre och bättre (puh!). Och idag var det minsann dags att börja att jobba igen på dagis efter många om och men. Eftersom jag inte jobbat på dagis på över ett år innebär det att jag måste skaffa ett nytt utdrag ur brottsregistret innan jag "får" jobba, men efter några samtal löste det sig och jag kunde knalla iväg till knattarna på dagis. Jiiisses vad mycket goa ungar det finns, vet inte om jag uppskattar dom ännu mer efter ett år kring gnälliga vuxna människor? Mindre roligt är att jag börjar 7.30 imorgon . .

Och nu har jag precis bokat tågbiljett, för på torsdag drar jag iväg till Norrköping för att träffa Ida, Emma & Henrik. Och sedan åker jag vidare till Linköping och träffar Emilie :-) Kan ju inte bli annat än en bra helg!

Jag har planerat in rätt mycket framöver nu, så nu känns det som att jag börjar få ordning på "ett riktigt liv" i Sverige igen, vilket gör det lättare att vara här såklart. Min planering so far:

v.47 Norrköping+Linköping
v.48 Stockholm, liten Lanzarote-reunion
v.49 Julkonsert i Gävle & Julbord i Sundsvall(?)
v.50-51 Teneriffa?

Standing strong

Den här dagen började bra, när jag väl vaknade (jag har sovit 9-10h/natt sen jag kom hem . . )! Helena kom med den briljanta idén att hon, jag och Ida skulle ha en liten Lanzarote - reunion i Stockholm i slutet på November, så nu är det bestämt. Sen blev det såklart en promenad med Alfons, och jag kan väll erkänna att det är härligt att knalla runt i skogen ändå, när Alfons kan springa löst, annars blir han så otroligt seg. Varma kläder och lite musik så är det perfekt! Mamma kom med idén att jag kanske skulle börja med ljudböcker, kanske ska prova det . . O nyss har jag tagit en varm dusch, och i det här landet kommer ju faktiskt varmvattnet direkt, i Turkiet var man tvungen att vänta åtminstonde 5min ;)


Första snön

Det första jag såg när jag tittade ut genom fönstret imorse var snötäckta hustak och träd. Så lätt är det att få mig på bra humör. Fick i mig lite frukost (efter lite letande hittade jag den i en låda ute eftersom kylen pajade igår . . ) och sedan har jag och Alfons vart på en mysig promenad i Valls hage, gick där och sjöng för mig själv i skogen, haha.
Vet inte riktigt vad resten av dagen har att erbjuda, men jag måste pallra mig till biblioteket någon dag, för att se om dom har nån CD eller bok: "Turkiska för nybörjare", jag måste ju fördriva dagarna med något, så varför inte lära sig turkiska?

Längtar tills det blir så här mycket snö . .


Grannfejden

Jag har TVn på i bakgrunden nu, med programmet Grannfejden. Jisses, har folk verkligen inget bättre för sig än att tjafsa med sina grannar? Men det är ju rätt roande iaf . .

It'll all get better in time

Satt i bilen och väntade på mamma, och tänkte lite på låten Leona Lewis - Better in time, och vilken är nästa låt om inte den då? Jag gillar den, bra text. Annars så har jag snart vart hemma i en vecka, första tiden spenderade jag i sängen eftersom jag blev jätteförkyld och sen hade Gävle finbesök i helgen, så då har haft jag haft trevligt sällskap med party och lunchande på stan. Borde kanske ta tag i det här med jobb, men jag har ingen ork för det ännu.

Home sweet home?

Så har jag vart på svensk mark i ett dygn. Känsla? Mycket blandade känslor. Pratade med Elin tidigare på MSN om en slags tomhet, en del som saknas och att man helst vill dela på sig och ha två stycken liv. Mitt liv i Turkiet är annorlunda mot för livet här i Sverige. Självklart tar det tid att vänja sig, och jag vet att jag kommer trivas att vara tillbaka i Sverige om ett tag, men måste bara ge det tid. Men självklart är jag glad att vara hemma eftersom jag får träffa alla bästa! ♥


Jag & fina Ida sista kvällen i Alanya, 2009-11-02


Frukost i bergen

I onsdags hade vi "Surprise" på schemat. Och det slutade med att vi hamnade uppe i bergen på en jättemysig restaurang, där vi blev bjudna på turkisk frukost. Jättemumsigt! Och vi rullade minsann därifrån . . Vi har vart ett superbra team nu i slutet på säsongen verkligen, och hade gjort oss väl förtjänta av detta :)