Hejdå Julen.

Så har det varit jul också, och det blev ju en speciall sådan här på Lanzarote. Men vi gjorde ju självklart det bästa av situationen och hade en riktigt trevlig dag tillsammans. Började dagen som vanligt med service, sen var det dags för dans runt en vulkan och jag fick äran att vara tomte också! Kvällen spenderade vi i min, Ida och Helenas villa där vi lagade mat och tittade på filmen The Holiday. Och vi åt ju självklart alldeles för mycket gott . . men vi hade mat över till dagen efter då vi käkade lite rester och tomtegröten som jag hade lyckats koka, de ni! Sen dog jag, Mariella och Ida ute på solstolarna några timmar . . Och som det ska vara på juldagen så var vi ju självklart ut på kvällen. Riktigt skoj! Osså har vi haft nisse-lek under decembermånad också, vilket har gått ut på att man fick en person första december så man sedan skulle vara extra snäll emot och busa lite med fram till julafton. På julafton skulle man gissa vem som hade varit extra snäll mot en, och sedan få en juleklapp. Jag fick en parfym från Mariella! Och Ida fick ett Lanzarote-fotoalbum med bilder i som jag skrivit lite till av mig, och söta Ida började gråta ..  :)

Annars så har jag brytit ihop under arbetstid för första gången också, men tack och lov hade jag Mariella vid min sida som fick mig på bättre humör. Jag måste verkligen lära mig att när jag jobbar är det uniformen som ska ta skiten, inte jag, men jag jobbar på det. Har under senaste tiden fått höra att jag är väldigt duktig, och att det inte märks att jag endast jobbat några månader, det är alltid kul att höra! :)

Annars knallar det på nu, vädret verkar gå mot det bättre och idag är det riktigt varmt ute! Tyvärr har vi gömt oss inomhus med massa arbete, men men .. förhoppningsvis håller vädret i sig nu! Jag kan ju inte komma hem i Februari och vara blek . . Osså var det ju nyårsafton snart också, som det ser ut nu blir det middag med alla kollegor i Puerto Del Carmen, och jag har lyckats få ledig dag på nyårsdagen, thanx for that! Annars nu i veckan så får vi en ny kollega i vårat team imorgon, en Charlotte från Danmark, och henne ska jag minsann vara buddy åt! Ska bli skoj :)

Nu vill jag ha en update hemifrån, hade alla en bra jul? Vad händer på nyår? PUSS!

Juldagen


Julafton

And finally the sun is shining. .

Nu mina kära vänner hoppas jag något innerligt att väderprognosen för dom närmaste dagarna stämmer! Det ska vara strålande sol fre-sön . . Okej, det är inte strålande sol ute just nu, men förhoppningsvis spricker det upp när som helst. Och eftersom jag bara ska lämna några papper på hotell nu, och sedan är ledig fram till sisådär 20.00 ikväll så betyder det att jag ska jobba på brännan .. och sen är jag ju ledig i helgen också! Så nu håller vi tummarna för att solen håller sig framme. En gäst tittade på mig igår och sa "Ja, och man ser ju på dig vilket väder det har varit den senaste tiden", vilket betyder att det är dags att jobba lite på brännan nu!


Toktorsdag.

Idag har vi haft en riktig flumdag här på kontoret, den ena har varit värre än den andra men vi har lyckats göra det som ska göras iaf och hålla oss i skinnet när vi väl var i kontakt med gästerna. Men bakom våra kontorsdörr var det bara flum. Jaja, man har väll såna dagar ibland också! Annars har allt flytit på väldigt bra idag, har träffat många trevliga gäster under service idag och alla har varit så glada! Woho, då blir jag också glad och älskar mitt arbete. Imorgon är det dags för flygplats, skulle egentligen bara ha ett pass på flygplatsen, men åkte på kvällspasset också, well weeeell. Synd är ju bara att Steve har sitt födelsedagsparty imorgon som jag kommer bli ganska seen till, men men, de är som det är och jag gillar ju som sagt flygplatsen . . Annars är jag ledig både lördag och söndag, och det ser jag verkligen fram emot! Har gått runt med huvudvärk flera dagar nu, så förhoppningvis behöver jag bara lite extra sömn och slappna av lite så går det över.


Pepparkaksbak i tisdags!

Solen skiner!

Idag mina vänner skiner solen här på Lanzarote, och det är något väldigt ovanligt! Så det hurrar vi för. För strålande sol = glada gäster = mindre klagande = glad Josefine. Och ikväll ska vi baka pepparkakor och lussebullar hemma hos oss, vi har bjudit in det andra teamet här i Blanca, så det blir julbakande och julmusik för fulla muggar! Så jag ska nog säga att jag har en väldigt bra dag idag, välkomsmötet gick bra och sen har jag haft personligt samtal med Mariella, vilket kändes väldigt bra. Skönt att snacka av sig lite . .

Egentligen borde jag väll vara ute i solen nu, men jag snackar med för trevliga personer på MSN & facebook för att kunna dra mig härifrån, och nu börjar jag ju snart igen. Men förhoppningsvis är solen här för att stanna nu, så jag kan njuta av den imorgon istället!

Och nu har jag minsann fått semester också, 19-26 februari. Men så fick jag ju veta av min kära mamma att då åker ju syrran iväg till Nicaragua, så jag vet inte riktigt om jag kan styra om det här nu . . Vi får se hur det blir, men ställ in er på februari om ni väll träffa mig ;)

Söndagkväll

Jag känner mig som en jojo, som går upp och ner hela tiden. Ena sekunden vill jag göra en sak, och den andra vill jag göra något helt annat. Ena sekunden mår jag jättebra, och andra ligger jag på botten. Känns ju sådär kul alltså, men det blir  väll bättre. Har haft service idag, har varit en del att göra, men det har gått bra. Det börjar gå rätt mycket på rutin nu och man vet vad man ska göra i olika situationer. Imorgon är det ny vecka och ny energi (jag försöker i allafall . .), och på tisdag ska jag ha personligt samtal med min manager Mariella, det känns bra, vi har nog en del att snacka om! Men det knallar på här borta, det gör det, och mestadels så trivs jag jättebra. Så ni behöver inte vara oroliga över mig . .


Delar av mitt team, som blir mindre och mindre . .

Sankta lucia . .

. . natten går tunga fjät runt gård och stuva. Så var det lucia, en lucia som har firats med mannagrynsgröt till frukost och en promenad i solskenet! Det låter väll som ehm ..  lucia?! Men nu har jag iallafall tittat på luciafirandet från Sverige på svt.se och fått lite luciastämning!

Soliga Lanzarote *host*

Vilket skitväder det är här. Jag trodde jag skulle jobba i ett varmt och soligt land, men icke. Senaste tiden har solen knappt varit framme och det har blåst jättemycket. Okej, jag jobbar ju mesta tiden så jag ska väll egentligen inte klaga så mycket, men när jag är ledig skulle det ju vara trevligt att ligga på stranden! Men förhoppningsvis blir det bättre, jag håller tummarna för det . .

Annars har jag och hela teamet åkt på en jäkla förkylning, vilket gör att jag gör runt och är trött och tung i huvudet mestadelen av tiden, men de lär väll gå över till slut. Bara att bita ihop och gilla läget.

Vilket negativt inlägg det här blev, men så kan det bli ibland. Och hemma i Sverige snöar det nu har jag minsann fått höra, och det gjorde ju inte precis saken bättre . . Jag har en tung vinter framför mig!


Matilda & Jag, vintern -08

Dagens teknik.

Jag måste verkligen ha en superkamera. Under tiden här på Lanzarote har jag bland annat lyckats vattenskada den 2 gånger och tappat den i kakelgolv, den dör ett litet tag men efter en stund är den vid liv igen . . det kallar jag bra kvalitet! Okej att den inte tar världens bästa bilder när det är mörkt, men det visste jag ju sen tidigare . . Mamma och Pappa! En ny kamera skulle faktiskt inte sitta helt fel i julklapp ;)

Nu har  vi jul här i vårt hus . .

Flygplats, flygplats hela dan

Jajemensan, idag är det flygplats för hela slanten. Har redan varit där tidigare idag och ska tillbaka om några minuter när jag får bilen. Men det är kul med flygplats, så jag klagar inte! Annars då? Ny vecka, ny energi .. eller nått. Hade lite sömn att ta igen från förra veckan, så inatt sov jag 11 timmar och vaknade utvilad imorse, och det var längesen det hände! och den här veckan blir lugn, för jag är back up på våran servicetelefon om det skulle hända något här i Blanca så ska jag vara redo att rycka ut.

Farmor och farfar! Kul att ni har läst min blogg och skrivit en kommentar, fortsätt med det! Jag antar att ni har snackat med mamma i telefon också om hur jag har det här borta, ni kan få ett telefonnummer av henne till vårat kontor också så ni kan ringa.

Igårkväll juldekorerade vi vårat hus också, och det blev så fint! Ska lägga upp lite bilder när jag sitter vid min egen dator :)


Välkommen gröna December

Så var det alltså december, en december som borde vara vit med snö. Men så kommer det ju absolut inte bli för min del i år, ni där hemma kan ju iaf hoppas på att det blir en vit jul för er! Men jag får bita ihop, det ska nog gå vägen . . Var till IKEA och Arrecife igår och shoppade lite julsaker så vi kan dekorera vårat hus, det blev också lite svensk glögg. Pepparkaksdeg har vi redan, så nu måste vi bara ta tag i att baka också . . Jag och Ida väntar på att Helena ska styra upp det!

Nu väntar jag på att få besked om jag ska ha service ikväll, eller om jag har turen att få hålla i en utflykt ikväll. Okej, utflykter är ju inte min grej har jag kommit fram till, men en utflykt innehållandes gratis mat är ju aldrig helt fel, right?! ;)