Hej arbetsnarkoman.

Snacka om att man är arbetsnarkoman för tillfället. Jag gör inget annat än jobbar, sover & äter. Men, om tre dagar blir det ändring på det, för då är jag ledig några dagar (woho!). Jag klagar inte egentligen, för nu har jag kommit in i en rätt bra rutin ändå och när jag var ledig i söndags var jag faktiskt rastlös. Det som är jobbigt är att jag är så tokigt trött på kvällarna att jag inte orkar göra något annat än ligga i sängen typ . . Kul liv.

Proffsigare vård i USA?

Sitter och tittar på Sjukhuset på tv3 nu. Det känns inte alls lika proffsigt som t.ex. Cityakuten och Grey's Anatomy. Alltså, jag snackar inte hur det är inspelat utan vården man får på ett svenskt sjukhus vs. ett amerikanskt. Men, det är nog bara något jag har fått för mig. Förhoppningsvis.

2008-02-26

Jag måste erkänna att jag faktiskt börja känna mig lite sliten och att inte jobbet lockar alltförmkt nuförtiden. Känns som jag bara åker till Kungsberget och gör det som ska göras på rutin. Stackars barn. Menmen, vintersäsongen börjar lida mot sitt slut så jag borde egentligen njuta av den sista månaden! Som tur är kommer jag jobba i liftkortskassan och restaurangen lite framöver också som omväxling.

Födelsedagsfest . .

. . var det i lördags minsann! Och en trevlig sådan med snittar, tårta, presenter & riktigt trevligt sällskap! Var så roligt att så många hade pallrat sig hem till Gävle, jag blev så glad av att ha många av dom nära och kära samlade :) TACK alla ni som kom, ibland kan jag känna att jag är ganska bortskämd med alla dom vännerna jag har. .
image204
Bilder finns på
min bilddagbok (23/2) för den nyfikne!

Varför inte sluta när det är som bäst?

Som alla vet så är jag en riktig tvserienörd. Har jag börjat följa en serie som jag gillar kan jag inte missa ett enda avsnitt. Ett tag nu så har One Tree Hill varit min favoritserie men nu börjar det gå utför . . Ingenting är som det ska vara, men ändå kan jag självklart inte sluta titta utan fortsätter hoppas att allt blir som det ska vara enligt mig. O.C spårade ur . . jag hoppas att inte One Tree Hill också är på väg att göra det . .


One Tree Hill, säsong 5 avsnitt 7

I don't quite know how to say how I feel

If I lay here 
If I just lay here
Would you lie with me
And just forget the world?

Happy Birthday to me.

Jag blir så glad över alla gratulationer jag har fått idag. Presenter och tårta spelar ingen roll, det är bara en bonus. Det är alla grattis från folk runtomkring mig som har gjort min dag! På lördag blir det ordentligt firande, ses då :)

image203
Födelsedagen 2006

Egen lägenhet?

Åh, jag är så sugen på att skaffa egen lägenhet. Har pratat med mamma om det en del ikväll och hon tycker att jag ska fixa en bostadsrätt om jag bestämmer mig för att vara kvar i Gävle. Men då måste jag bestämma mig för om jag ska vara kvar i Gävle i höst eller inte? Det lutar faktiskt åt att jag blir kvar i Gävle, även om jag börjar plugga. Vi får väll se hur det blir . .
image202
Mitt boende i Kläppen vintern -07

Empty room.


Om man kan vara kär i en låt så är jag det nu.
Jag föll för den redan i lördags, nu går den på repeat.


Bra jobb.

Jag trivs så otroligt bra i Kungsberget. Bra arbetstider, trevliga arbetskamrater som man kan prata och skratta med, varierade arbetsuppgifter osv. Me like. I helgen har jag jobbat i liftkortskassa och restaurang, i veckan blir det skidskola. Bra variation så man inte hinner tröttna! Synd att Kungsberget inte har öppet året runt med snö. .

Melodifestivalen.

image195
Deltävling 2 av Melodifestivalen var betydligt bättre än första. Men självklart fanns det dåliga bidrag den här veckan också, Razborka?! Kebabpizza Slivovitza?! Hjälp. Jag kan utan tvekan säga att Sanna Nielsen var bäst! Oj vilken bra låt. Det är nästan värt att ringa att rösta, för hon SKA direkt till final.

Brum brum.

Min bil och jag är lite ovänner för tillfället. Den slukar både bensin och olja. Att den slukar bensin är ju inte så konstigt eftersom jag kör 9mil om dagen. Men att den slukar olja är ett mysterium, något måste vara fel. Typ varje gång jag ska svänga av mot Sandviken på morgonen så skriker den efter olja, stackarn. Självklart får han ju som han vill! Men det kommer bli lite dyrt i längden, så jag måste kolla upp det där . .

image74

Fredagkväll.

Har spenderat kvällen i sängen tillsammans med Desperate Housewives, riktigt trevligt. Nu ska jag göra ett försök att somna eftersom jag ska upp och jobba imorgon. Hanna har fest så det kan ju bli lite svårt att somna, men förhoppningsvis så är jag så pass trött att jag inte störs av dom . . Night.

Favoritelever.

Ibland på skidskolan får man vissa elever som har det där lilla extra och som man fastnar för. Hade ett syskonpar i tisdags som var väldigt lättsamma men dom tog absolut inga risker i onödan när det gällde skidåkningen, dom ville alltid ha mig högst 1meter ifrån sig. Idag var dom tillbaka igen, för dom tyckte att det hade varit så roligt! Jag blev glatt överraskad och hade en väldigt trevlig avslutning på dagen :) Nu skulle dom tillbaka till England, så då lär man ju inte få se dom något mer den här vintern, tråkigt faktiskt . .

Alla hjärtans dag

Ärligt talat så har jag faktiskt inte lagt märke till Alla ♥ dag så fasligt mycket. Och skönt är väll det, jag är inget fan av den dagen, och det beror faktiskt inte på att jag är singel utan jag ser det så att behövs det verkligen en speciell dag för att visa sin kärlek till andra? Blev ett restaurangbesök ikväll, på Church Street Saloon, och detta var inplanerat utan tanke på att det var Alla hjärtans dag faktiskt. Hade en väldigt trevlig kväll där i goda vänners sällskap :)

image201

Ledig dag.

Det är faktiskt helt okej att det inte är någon snö så länge det är soligt. Tänk att solen kan göra en på så bra humör! Har haft en ledig dag idag så jag sov länge och låg kvar och drog mig ett tag innan jag pallrade mig upp, riktigt skönt. Kom precis in från en promenad, tyvärr hade molnen tittat fram lite och det blåste nå otroligt kallt, men vad gör väll det? Jag var nöjd ändå. Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag! Från och med imorgon väntar 8 dagars arbete. .

Underbara morgon.

Underbara sovmorgon. Underbara sol. Jäkla typiskt att jag jobbar inomhus idag och att solen har gått ner när det är dags för kvällsåk ikväll . . Men nog njuter jag för det, solen är en riktig energikälla, så idag känner jag mig på topp!

Nostalgi.

Nog för att jag gillar att titta på foton, men ibland blir det lite för minnen som kommer upp i huvudet och känslor väller fram. Det är så mycket roligt jag har gjort under åren som har gått! Tittar på gamla partyfoton nu och tyvärr har folk droppat bort under åren och nu är det inte alls samma sak att festa tillsammans med alla gamlingar. .

image200
Jag saknar er
Thanks for the memories

Anna Pihl.

image199Som den tvserieälskare jag är så blev jag ju självklart jätteglad när jag igårkväll upptäckte att Anna Pihl började ikväll! Jag blev lite orolig att jag hade missat en säsong eftersom jag var borta hela hösten, men icke! Jag har inte missat ett avsnitt så det var inga problem att komma in i programmet igen :) Jag är ju inte så mkt för polisserier egentligen, så jag vet inte riktigt vad jag har fastnat för i Anna Pihl . . men bra är det iaf.

Dagens samhälle.

image198
Bra idé?

Happy Birthday to you and you and you . .

image197
Februari är en riktig födelsedagsmånad, har flera kompisar som fyller år, syrran fyller år och jag fyller år. Tyvärr är ju inte firandet blivit lika viktigt som när man var yngre, det är lite tråkigt. Födelsedagskalas var ju ett tillfälle då alla kompisar träffades och hade roligt tillsammans. Runt min födelsedag blir det lite firande iaf, några kompisar som har bosatt sig runt om i Sverige tänker pallra sig till Gävle, så det blir riktigt roligt förhoppningsvis!

Desperate Housewives.


Åh vad jag gillar Susan! Hon är utan tvekan bäst i serien.

(Jag vet inte hur långt Sverige har visat av DH, det här är från säsong 3 avsnitt 19!)

Arbetsmyra.

image196
En lång dag med nya arbetsuppgifter i
Kungsberget. Idag var det dags för Liftkortskassan och städa undan disk i retaurangen. Riktigt bra dag faktiskt! Inte ett fel gjorde jag i liftkortskassan och det är jag faktiskt stolt över, allting flöt på jättebra så nu längtar jag till nästa helg när jag ska sitta där igen! Uppe i restaurangen fick jag beröm för att jag arbetade på så bra och det enda misslyckandet där var väll att jag kraschade två tallrikar, men vad gör väll det? Har fått fler dagar nu i veckan då jag kommer vara i restaurangen så det känns bra :) Och ett plus är ju att jag har väldigt trevliga arbetskamrater!

Björn Gustafsson.


Haha, bäst på hela Melodifestivalen igår!

Svagt startfält.

image195
Fan vad många dåliga bidrag det var i årets första deltävling av Melodifestivalen, lite besviken blev jag allt. Heja Amy Diamond & Michael Michailoff! Resten kan slänga sig i väggen . .

Promise me that all you say is true . .

Jag förstår inte varför jag sätter mig i samma siuation om och om igen. Man lär sig av sina misstag brukar man ju säga, så varför lär jag mig inte då? Allting har ju funkat jättebra sen jag kom hem från England, och nu vips, så bara vänder allt. Jag kanske bara inbillar mig, men jag orkar inte med en massa strul i onödan, så snälla, säg bara som det är.


. . that's all I ask of you.

Shopping.

Sov sådär lagomt länge idag och sen blev det stan med Johanna. Lunch och lite shopping. För Johannas del blev det bebiskläder, och det finns ju hur mycket söta kläder som helst, och billigt är det! Men jag väntar med att shoppa bebiskläder tills jag vet om dom får en pojke eller flicka :) För min del blev det en skinnjacka, har alltid velat ha en men har inte lagt ner så mycket energi på att leta . . Men idag hängde den där framför mig till ett bra pris, så jag slog till! Har blivit en del shopping på senaste tiden, men jag måste ju spendera pengarna på något sätt. .

image194

Movietajm.

Fick låna Sweet Home Alabama av Johanna förra helgen, var nästan säker på att jag hade sett den filmen, men icke. En typisk film som jag gillar med kärlek och lyckligt slut. Filmen har ju några år på nacken, men vad gör väll det?! Har ju sett en del filmer på sista tiden, är ju ingen filmmänniska egentligen, men det är ju rätt mysigt att lägga sig framför tvn/datorn ändå och bara leva sig in i filmvärlden några timmar!

Pick me.


En av favoritscenerna från Grey's Anatomy!

Sunshine.

Solen skiner och jag känner mig pigg. Eller ja, näsan är täppt och huvudet värker, men annars så är det bra. Ska iväg till Kungsberget snart och göra ett försök att lära mig liftkortskassan så jag kan jobba extra där. Sen blir det en lektion och sen har jag planer på att glida runt lite själv i backarna, var ett tag sen nu. Men vi får se hur jag mår fysiskt senare under dagen. Nu ska jag njuta av solskenet!

Jag har bosatt mig i sängen.

Om jag sitter/ligger still i sängen så känner jag mig mest bara trött om man bortser från det halsonda och att jag tagit nässpray mot förkylningen. Men så fort jag reser mig dunkar huvudet och jag blir yr, så nu har jag det jag behöver inom en arms avstånd. Och är det något jag behöver får jag antingen bita ihop och resa mig eller ropa på mamma eller pappa, ibland (ganska ofta) är det faktiskt väldigt skönt att bo hemma! Tur att jag har en skön säng och en bärbar dator . .

It's you.


Jag gillar verkligen den här scenen från One Tree Hill!

Hår.

Om det är någonting jag ogillar så är det hårstrån. Det är ingen fara så länge dom sitter på huvudet eller hårborsten, men när dom placerar sig på andra ställen än där är det inte okej. Tex, när man duschar och tvättar håret och det lossnar massa hårstrån eller om man står framför spegeln i badrummet och borstar håret och det lossnar lite hårstrån som placerar sig i handfatet. Det värsta är när det är andras hårstrån, blä. Och när vi ändå är inne på hår, inpackningen som Janet tipsade mig om var otroligt bra alltså, me happy, eftersom mitt hår var riktigt slitet. Så, det var ju tur att inte håret var risig, för det är ju resten av jag idag kan jag lova.

Tomorrow is a new day.

Det jobbiga med att vara sjuk är att all energi bara rinner ur kroppen. Gick uppför trappen nyss och bara det var jobbigt. Har spenderat kvällen i sängen framför One Tree Hill, vilket har varit alldeles lagomt. Hade ingen alvedon hemma så det fick bli en treo, usch och blä och inte funkade den heller . . Ibland får man faktiskt tycka lite synd om sig själv. Idag är en sån dag. Stackars mig.

Och vissa dagar är sämre än andra.

Kämpig och rörig dag. Det blir verkligen kaos i backarna när alla 08-or (i mjukisbraller) kommer farandes nerför backarna utan att ha en aning om hur man gör för att stanna. Okej, jag drar alla över en kant nu, gnäll på mig om ni vill men ibland svider sanningen. Sista lektionen som var en privatlektion med en 6-årig liten tjej (ej stockholmare) var guld värd, hon gjorde min dag. Hade jag inte haft henne så hade jag bara suttit och svurit en massa nu. Nu ska jag bota min huvudvärk.

This is nooot so good.

Huvudvärk. Ont i halsen. Täppt i näsan. Kan det vara en förkylning på G tro? Bajs.

Mitt jobb som skidlärare.

Som många vet jobbar jag den här vintern som skidlärare i Kungsberget. Att jag trivs som skidlärare visste jag sen tidigare och därför var det så skönt att kunna jobba som det även denna vinter, men ha sitt vanliga liv hemma i Gävle också. Har haft två lediga dagar nu som har gått alldeles för fort, men det känns inte jobbigt att gå till jobbet imorgon, utan roligt! Det är så det ska vara. Har hitills fått mycket positiv respons från elever och föräldrar till elever jag haft och det gör att man peppas till att göra lektionerna ännu bättre! All positiv respons gör även att självförtroendet ökar, och det är jag glad för. Någon som vill ha en skidlektion?
image193

Facebook.

image192
Alltså, jag har svårt att förstå vad som gör att folk blir beroende av Facebook. Okej, det är roligt att hitta gamla vänner och titta på foton. Men alla dessa förfrågningar driver ju en till vansinne, jag klickar på ignore rakt igenom. Kan någon berätta för mig VAD som gör att man fastnar där?

Fettisdagen.

image191
Självklart har jag gjort som resten av Sverige och ätit en semla idag. Men en semla per år räcker gott och väl, man blir nästan sådär äckligt illamående mätt av dom. Vilken semla föredrar ni? Jag själv äter helst den "vanliga" utan varm mjölk, då blir den ju bara kladdig.

Dagens fundering.

image190Jag har alltid trott att högertrafik även gäller gående och cyklister. Men under min promenad idag började jag tveka, nästan alla som jag mötte gick på "fel" sida. Okej att det inte är lika viktigt med högertrafik för gående eftersom risken att krocka är minimal. Men vad är det som gäller egentligen?

Kungsbergstrollet.

image189
Jag förstår att ni har sett fram emot att få se bild på det omtalade trollet!
Kungsbergstrollet hittar ni i Kungsberget lördag och söndagar. .

Vardagslyx.

image188
Det är inte ofta jag bubblar, men när jag väl gör det är det underbart. Efter fem dagar i skidbacken känner sig kroppen väldigt spänd och trött, så en bra avslappningskur är att bubbla. Är helt slut nu, ska bli skönt med lite ledighet och sovmorgon. .

Extra pengar på kontot.

image38ÄNTLIGEN har jag lyckats lämna in alla papper jag behöver för att få ersättning från Alfa-kassan. Så nu har jag fått min första utbetalning från dom, hur bra som helst. Det är jag värd efter allt tjafs och slit med dom sen i våras. Men självklart har jag fått ett nytt papper från dom där dom behöver ett anställningsbevis på mitt nuvarande arbete, men som tur var har jag legat steget före så det papperet har jag redan fixat!

Talande högtalare.

Haha, nu snackar min dator. Eller rättare sagt så kommer det ljud ur högtalarna utan att jag har satt på någon musik eller så. Tror ni jag blev lagomt paff första gången det hände häromdagen? "Pappa, min dator pratar"  Jag kände mig lagomt korkad men han skrattade lite och berättade vad det berodde på . . Så den här gången behövde jag inte dumförklara mig själv för att jag inbillade mig eller så.

Carving.

Nu är jag slut. Om jag lägger mig ner på golvet nu så skulle jag somna, utan problem. Har haft en väldigt bra dag faktiskt, 10.00 lektionen blev aldrig av men efter det hade jag två lektioner med vuxna! Oj, vad roligt att få åka av sig lite och lära dom carving, verkade uppskattat! Sen hade jag en barnlektion, var väll mindre lyckat, men i stort har det varit en toppenbra dag med skön åkning i backarna som har varit tomma på folk.

Sliten Josefine.

Imorse var det tungt att kliva upp. Känner mig sliten och har träningsvärk. Men det är bara att ladda om batterierna, har 4st lektioner idag, första startar kl. 10.00! Tyvärr är det mulet idag, men här i Kungsberget faller snön så det är positivt, hemma började det ju bli slaskigt redan . .

Har ni några tips hur man vaknar till på morgonen?
Förutom duscha och dricka kaffe . .