Läsning & Chokladbollar.

image217
Vilken slapp dag jag har haft idag. Jag har legat i sängen i stort sett hela dagen och läst, läste en hel bok (på 300 sidor), är helt fast i serien som jag snackade om tidigare om prisjägaren Stephanie Plum. Sen fick jag ett ryck och bakade chokladbollar vilket gick lite sådär då det inte fanns någon matsked, så jag fick gå på känsla (tur att de inte var något mer komplicerat jag bakade) Sen har jag suttit och myst i soffan framför tvn med chokladbollarna.

Efter den här otroligt slappa dagen borde jag ju vara redo för två dagars jobb och avslutningsfest i Kungsberget?

I love it.

Otroligt bra skidåkning i Kungsberget idag. Var första gången i år jag åkte på mina egna skidor, och dom bara svischade av sig själv nerför backen. Underbar åkning i solskenet!

Wow.

Nu har jag precis tittat på den nya serien Barnmorskorna som gick på SVT. Och fan vad häftigt det är att föda barn, jag blev rörd, otroligt vilket jobb en barnmorska har som (oftast) får var med om så mycket lycka i sitt arbete. Efter att jag tittat på det här programmet är jag ett steg närmare att söka till sjuksköterskeprogrammet i höst. Frågan är bara vart jag ska söka? Gävle?

Fjällresa?

Jag är riktigt sugen på att dra iväg till fjällen några dagar och njuta av riktig skidåkning! Förhoppningsvis kommer jag dra iväg till härjedalen i april och hälsa på Matilda, men om det finns folk som är sugen på en liten fjällresa är ni mer än välkomna att höra av er! Jag är på.

image216

Shopping & Våfflor.

image215Dagen har bjudit på lunch på stan och shopping tillsammans med Tessa, Sofia och Hanna. Dagen har även bjudit på våfflor eftersom det tydligen är våffeldagen idag. En sån där rätt onödig dag kan man ju tycka. Annars då? Jovars, jobbandet i Kungsberget börjar lida mot sitt slut med avslutningsfest på söndag. Vad som händer sen är ett stort frågetecken, men ett som är säkert är att det löser sig nog till slut.

Annandagpåsk.

Man mår som man förtjänar sägs det och det är dagar som denna man känner att det inte är värt att dricka alkohol. Jag har varit sängliggande hela dagen och tur nog har det varit massa bra serier (bla. oc, one tree hill, gilmore girls, grey's anatomy) på tvn! Gårdagen bjöd på massa singstar hemma hos mig och sedan utgång på Slickcity, riktigt trevlig kväll :)

image214
Sofia & Emilie

Påskafton.

image213
Ja, vi får väll ta att hälsa vintern välkommen då! Så mycket snö som det är nu har det inte varit på hela vintern. Egentligen är jag rätt less på snö och vinter och vill ha varmt och vår!
Men, ärligt talat så är det faktiskt ganska mysigt med all snö också . . Det är sån här mysig sagosnö ute nu!

Skärtorsdag.

Den här helgen kommer nog bli alldeles utmärkt. Många föredetta gävlebor kommer hem i helgen och hälsar på så då måste ju jag passa på att träffa alla. Men jag ska även hinna med att jobba, i liftkortskassan, me like. Snart är vintersäsongen över, men det är ju ganska svårt att tro med tanke på att det snöat dom två senaste dagarna. Förhoppningsvis tittar solen fram ordentligt snart så vi får njuta av det underbara vårvädret . .

Back to work.

Jag kände igårkväll att jag var redo att bli väckt idag och få jobba. Och jajamensan, snart ska jag iväg! Nu är det dags för att jobba på dagis igen. Dagens dagis ska bli lite spännande faktiskt, på nordost. Man hör ju mycket, upp till bevis!

Movietajm.

Det är många som har sagt att High School Musical är en film för mig. Så eftersom det var ett riktigt sitta-inne-och-mysa-framför-en-film väder idag så lånade jag den av grannarna. Och helt rätt, det var en film för mig. Sådär mysigt löjlig och lättsam med gulliga låtar så man blir alldeles glad inombords! Om ni vet med er att ni har samma filmsmak som mig, så se den.


Idag är ingen vanlig dag . .

. . för det är Matildas födelsedag!
Stort GRATTIS på födelsedagen :)
Jag saknar dig!
image212

I vår vackra vita vintervärld ?

Näe, nu får det faktiskt vara nog. Jag vill ha solsken och värme nu! Och jag är nog inte ensam om att känna så. Den här vintern har ju faktiskt inte varit något vidare. Eller? Nu ser jag fram emot varma sommarkvällar så man kan sitta ute och mysa. .
image40

So I say thank you for the music.

Konserten som jag var på idag gjorde mig så glad. Och jag insåg hur mycket jag saknar att spela. För dom som inte vet så har jag spelat tvärflöjt i flera år, enskild, ensemble & i orkester, men slutade i samband med att jag tog studenten. Jag har spelat så mycket roligt (och tråkigt) och delat så många roliga stunder tillsammans med helt underbara människor som jag spelat tillsammans med. Och det är nog det sistnämnda som gör att jag saknar spelandet så mycket.
Vilket gäng vi har varit genom åren!
image210

Dags att göra av med lite pengar.

Nu laddar jag för en shoppingrunda tillsammans med Johanna som tittar förbi snart och Tessa som ska hämtas på tågstationen om en halvtimme! Sen bär det av till köpis för shopping minsann, jag är i stort behov av "vanliga" skor, så vi får väll se hur utbudet ser ut. Blir nog en trevlig eftermiddag i goda vänners sällskap ^^,

Here we go again.

Tvserienörd var det ja. Och One Tree Hill är fortfarande bäst. Jag har aldrig varit speciellt känslosam när det kommer till filmer och serier, men nu så, nu känner jag mig som en i one-tree-hill-gänget och blir rörd av allt! Ska jag ta det som ett tecken att det kanske är dags att sluta titta så mycket på serier?

One Tree Hill s05e11, det blir bättre och bättre . .

Ändrade planer.

För elevernas bästa fixade jag en annan skidlärare till ikväll. Jag är helt matt i kroppen och skulle nästan kunna gå och sova nu. Jag hoppas verkligen inte att det är en förkylning på gång. Ska lägga mig och titta på Stardust (som jag somnade till senast jag såg den) eller läsa, håller på med en väldigt bra bokserie nu som innehåller över 10st böcker! Me like.

Positiv? Jag?

Jag vet att man ska försöka vara positiv. Men jag orkar verkligen inte idag, jag ska vara i Kungsberget till kl. 21 ikväll och på den tiden har jag fyra lektioner, FYRA lektioner á 1 timme på 11 timmar. Som ni fattar så har jag ganska mycket tid att fördriva . . Vädret är skit och jag hade helst av allt viljat lega kvar i sängen imorse. . Kul.

Jakten fortsätter . .

. . på den perfekta lägenheten. Det är inte det lättaste att hitta en lägenhet i den här stan. Om man som jag, har bott i stan hela livet och haft gångavstånd till det mesta så är man rätt kräsen när det gäller avstånd. Att bo på Brynäs är på snudden för långt bort för mig och helst av allt vill jag ha en väldigt central lägenhet med bra hyra. Money money money . .

Trevliga telefonsamtal.

Inte ens på lediga dagar får man sova ut. Men imorse gjorde det faktiskt ingenting att jag blev väckt eftersom det gällde jobb på dagis (äntligen!) och ett väldigt trevligt samtal från en liten kille vid namn Alexander :) Förstod inte vem det var först då jag inte kände igen rösten, men efter ett tag när han blandade svenska och engelska var det utan tvekan Alexander, en av mina aupairungar från i höstas! Oj vad han pratade på och sjöng för mig i telefonen, väldigt bra start på dagen!

image207
image208
















Ni är saknade busungar!


Imorgon är en bättre dag.

Nu har jag tappat fästet igen och sjunkit ner i en svacka. Finns väll ingen förklaring till varför egentligen, är nog mest för att jag är lite orolig över vad som kommer hända härnäst då vintersäsongen är över och att jag inte vet vad jag vill. Jag vet att allting kommer lösa sig, men jag har ganska svårt att ta dagarna som dom kommer, vill gärna planera i förväg. När jag får dom här svackorna, det är då jag också känner mig ensam, det finns så många som jag saknar som inte bor i Gävle längre. Jag vet att ni alltid finns där för mig så det bara är att ringa, men det är inte samma sak. Jag måste inse att de kommer inte bli som det var för några år sedan då alla var samlade på ett och samma ställe, jag måste lära mig att stå på egna ben.
image205
Jag saknar er, jättemycket.

Tänk om jag kunde dela på mig.

Jag är väldigt splittad just nu. Igen. En del av mig vill börja plugga i höst så jag kommer igång med det någongång. Men den andra delen av mig vill inte alls plugga utan vill jobba, ut och resa och göra en till vintersäsong i fjällen. Och hela jag vill skaffa en egen lägenhet, för jag pallar inte att bo hemma längre. What to do?

Personalfest tonight.

För tillfället känner jag mig inte alltför pepp för personalfest, men jag försöker ladda så gott det går! Eftermiddagen/Kvällen kommer ju faktiskt bjuda på skidåkning, alkohol, karaoke och trevligt sällskap så det borde ju bli en superkväll! Jag återkommer med resultat imorgon när jag vaknat till liv igen. Ciao.

image196

Singing-Bee. .

. . vilket otroligt dåligt program!

Nu är det helg.

Ett tag under  veckan trodde jag aldrig att jag skulle nå fram till den här dagen. Men nu är jag äntligen ledig två (eller tre?) dagar framöver. ÄNTLIGEN. Jag har ju faktiskt jobbat en del dagar i sträck nu . . Lönebeskedet i mars lär ju vara trevligt iaf . .