Happy day

Har legat deckad i förkylning 2 dagar, mindre roligt. Vet inte  vem som hostade, snorade eller nös mest på flyget tillbaka till Thailand alltså, uscha vilka sjuklingar vi var! Men igår eftermiddag ringde min manager och frågade om jag kunde vara på flygplatsen idag och det ryckte upp mig! Och sen har jag ju fått träffa alla goá människor här igen, som sagt att dom saknat mig så då blev jag glad igen :-)

Jobb på flygplatsen idag alltså, lika roligt som vanligt. Sen blev det lite service och shopping + mat med Emelie och Sofia. ÄNTLIGEN, har Emelie pallrat sig till Thailand, som jag längtat! 

Imorgon kommer dom tillgängliga team managerpositionerna inför sommaren ut. Jag är nervös. Hoppas verkligen att dom har tänkt till kring det vi sagt och att det blir som vi tänkt oss. . . Håll tummarna för mig!

Arlanda

Då var kursen färdig och jag är redo att bli manager, eller?! Har lärt mig otroligt mycket den här veckan och hoppas att jag kan använda mig av kunskaperna redan nu i vinter, och sedan till sommaren. Om två veckor vet vi förhoppningsvis vart jag hamnar i sommar :-)

Nu sitter jag på Arlanda och ska snart hoppa på flyget till Frankfurt, och sedan vidare till Phuket!

Stockholm

Jäpp, nu befinner jag mig i Stockholm på OMT (Overseas Manager Training). Har det jättebra tillsammans med fantastiska människor och mindre fantastiska människor såklart. Men jag lägger min energi och umgås med dom som är fantastiska såklart ;-)

Jag lär mig massor dom här dagarna och det känns bra. Nu gäller det bara att fixa en managerposition till sommaren, och på den fronten känns det mindre bra. Vet att vi är åtminstonde 2st som vill åt samma position och det är mindre roligt. Men om 2,5 vecka vet vi förhoppningsvis vart jag hamnar i sommar! Annars får vi vänta ända tills i januari . . Håll tummarna!

Annars så är det kallt, och blåstigt. . . MEN det snöar! Vilket är underbart :-)


Kickoff

Jäpp, kickoff var det i onsdags. Otroligt roligt! Tyvärr var inte mitt team bäst, men vi var inte dåliga förlorare heller. Massa roliga aktiviteter, god mat & dans in på småtimmarna. Tror vi var sisådär 110st totalt!

 

 

Vet att jag är jättedålig på att uppdatera just nu, men det har vart en del nu. Men istället så kommer jag ju hem till Sverige imorgon, de är väll ok?! ;-)

Sjukling

Jag har tänkt tanken flera gånger den här veckan att jag ska blogga, men det har vart intensivt med dagsaktiviteter såsom kvällsaktiviteter, och igår ville bloggen inte alls samarbeta. Men nu så!
Idag är jag sjukling, jag och toaletten har vart bästa vänner. Har antingen ätit något dåligt eller någon släng av magsjuka, men tydligen är det vanligt att man blir såhär efter några veckor i Thailand, så lika bra att få det överstökat!

I onsdags hade vi del 1 av vår Kickoff, onsdagen som kommer smäller det på riktigt!

 

Jag & Sofia på en av alla guidemiddagar den här veckan


Slutligen, det viktigaste! På lördag åker jag hem till Sverige för managerkurs, landar på Arlanda kl. 18.05 (håll tummarna för att de inte blir några förseningar!) och är lite i valet och kvalet om jag ska åka direkt till Stockholm då, eller till Gävle och spendera ett dygn där. Vad tycker ni?!


Day off

Idag är jag ledig. Otroligt skönt, men vaknade redan kl. 9 imorse! Började dagen med frukost på Two Chefs, där serverades havregrynsgröt minsann (mamma, din är godare!) och sedan pallrade vi oss till stranden i mulet väder, men har lyckats få lite färg ändå och det var skönt att bara ligga där. Annars har dagen bara rullat på, grejat lite här hemma, snackat med folk.

Har en glassig vecka nu, som jag ska njuta av fullt ut för på söndag börjar jag jobba på riktigt:

Måndag: Studera sol/bad utflykt
Tisdag: LEDIG
Onsdag: Office 8-12, KICKOFF
Torsdag. Studera Guide Online 8-17
Fredag: Studera sol/bad utflykt
Lördag: LEDIG (shopping!)
Söndag: Jobba Guide Online 8-12, Studera Weekend Market.

(OBS! Det här är en extra bra vecka, jag kan garantera er om att nästa ser värre ut . . )

Weekend i Krabi

Oj vad jag flänger runt, blir helt snurrig i bollen. Thailand runt på 2 veckor känns de som! Men oj vad mycket fina platser jag får se, och roliga människor jag får träffa :-) I helgen fick jag äntligen träffa Mariella, ett otroligt kärt återseende, och redan helgen som kommer får jag träffa henne igen, då står shopping på schemat här i Phuket.

Vill man ha riktiga Thailand ska man nog åka till Koh Lanta, rätt öde ö, men mysiga beachbarer och djungel o landsbygd. Mötte lite getter och kossor längst med vägarna. Krabi/Ao Nang gillade jag jättemycket, alldeles lagomt stort med stort utbud av restauranger och helt okej shopping. Det kör Longtailbåtar till alla olika små öar runt omkring :-)

 

Lägger upp alla bilder på min Facebook!


Koh Lanta

Yes, nu befinner jag mig på ön Koh Lanta, på ett av våra Blue Village hotell. Har precis ätit frukostbuffé och snart vankas det massage. Heeelt ok! Blir lite dåligt med uppdatering nu eftersom jag inte är hemma, men imorgonkväll kommer jag hem igen och då ska jag sätta fart igen :-) Ni är grymma på att kommentera, keep it up!

Best day so far!

Idag skulle vi egentligen åka till Bounty Island, men eftersom det tokregnade och var översvämning igårkväll kändes det inte som något höjdarväder att åka båt i. Så, istället har vi studerat Phuket området lite mera!

Jag, Eva, Simon & Cecilia har haft en sjukt bra dag i bilen med bra musik och roliga upptäckter längs med vägen. Sen blev det kontoret en sväng, hem, thaimat till middag & minigolf med dinousarie-tema där bollarna hamnade lite överallt som avslutning på dagen!

Kanondag helt klart, känns bättre och bättre här och jag har börjat hitta folk jag trivs med :-)

Eva & Simon

 

Imorgon drar jag och Cecilia till Krabi & Koh Lanta för några dagars studerande där. Ska äntligen få träffa Mariella, som jag hade som manager min första säsong då jag var på Lanzarote! Sen nästa vecka antar jag att det är dags att börja jobba, skulle vara skönt, så det blir lite mer ordning och rutin på livet.


Vänstertrafik

Idag var det dags, att göra min premiärkörning i vänstertrafik med automatbil. Gick över förväntan, men det är galet vad mycket mopeder det är överallt som ställer till det! Bästa kommentaren sa en lugn och sansad Sashia, typ "Alltså, bara så du vet, du kör på fel sida av vägen". Haha, helt lugn. Bra att hon litar på mig ;)

Och det fortsätter regna, har vart här en vecka nu och det har regnat varje dag! Imorgon ska jag ut och åka båt en sväng, och på onsdag till Bounty Island, så de blir nog till att dansa lite soldans innan läggdags. Och ni där hemma har ju ställt om klockan nu också, det gör vi inte här i Thailand. Vilket innebär att jag alltså är 6 timmar före er, jättedumt!

Igår åkte Anton hem, vi ses snart hoppas jag! I will miss you