Today is the day!

Idag ar den stora dagen. Det skriftliga provet ar precis gjort och nu sitter vi och vantar spant pa varat resultat som vi far kl. 13. Och da ar det aven dags for varan sista feedback da vi kommer fa reda pa om vi klarat kursen och isafall vilken som blir varan destination. Manga fragar vad jag har onskat och sjalvklart skulle det vara roligt att hamna pa "long haul" som tex. Thailand, Maldiverna och Kap Verde, men dom flesta platserna dar ar redan tillsatt sa vi far det som ar over. Egypten onskade jag forst, men kom snabbt overens med min larare att det kanske inte skulle passa mig sa bra eftersom dom har manga tunga utflykter och det ar jag inte speciellt intresserad av. Sa till slut sa jag att det inte spelade sa stor roll vart jag hamnar, men helst vill jag inte vara kvar pa Gran Canaria, utan isf hellre Teneriffa eller Lanzarote. Om nagra timmar vet jag vilken sorts guide jag kommer bli och vart jag blir placerad. .


Dan före dan . .

Helt tokigt att det snart har gått två veckor här på Gran Canaria, jag har matats med så mycket information och gjort så mycket under dom här 2 veckorna att det bara snurrar i huvudet. Dom senaste dagarna har det krävt mycket av oss själva och vi har verkligen fått visa upp vad vi går för. I lördags hade vi ju grupppresentation med videokamera, feedbacken var helt okej, jag hade inget vidare kroppspråk men jag pratade klart och tydligt och ingav förtroende! Om en kund kommer och klagar på mögel i sin lägenhet och jag säger att dom inte alls har det, så litar dom på mig enligt min lärare, haha! Gårdagen bjöd på en 7 timmar lång bussresa upp i bergen, tanken med det här var att vi skulle träna på att prata i mikrofon, vi fick 2 minuter var då vi skulle berätta om Gran Canaria, det gick superbra! Det som var dåligt var att jag inte höll stilla mikrofonen hela tiden och pratade för starkt (jag pratade i normal samtalston, så det är ju bara att sänka mikrofonen . .), annars var det positivt, och även här pratade jag klart och tydligt! Flera stycken kom fram till mig efteråt och sa att jag var jätteduktig och till och med reseledaren som var med på bussen sa "Skitbra Josefine" efteråt :) Kan lova att jag gick med ett leende på läpparna resten av dagen ..

Gårdagskvällen var helt tokigt galet bra, vi var bjudna till Garbo's som kan jämföras med Wallmans salonger hemma i Sverige, varje bord hade en egen servitris som man skulle heja på under kvällen då dom uppträdde! Sjukt bra show med sång och dans!

Imorgon har vi prov, och sedan den sista feedbacken då vi kommer att få reda på om vi klarat utbildningen och isåfall också få reda på  våran destination, jag är nervös! På kvällen är det "End Party" eftersom dom första åker härifrån kl. 05 på onsdagmorgon. .  Jag ska försöka hinna med en stund med datorn imorgonkväll så ni får information om hur det gått för mig, men jag kan inte lova något! Nu blev det mycket text, men förhoppningvis är ni bara glada över att få höra hur det går för mig ;)

Shaky.

Igår var  en väldigt tung dag, vi hade föreläsning om olika försäkringar för oss skandinavier och det hela var en enda djungel. Som många av ni vet så är ju jag en person som gärna vill kunna allt på en gång, vilket var helt omöjligt igår. Jag tappade humöret och siestan spenderade jag i sängen och tänkte att jag skulle skita i det hela och dra hem. Men efter lite peptalk från några av mina vänner här så kändes det mycket bättre. Idag har vi haft grupppresentation inför 50pers och en videokamera, kan ju lova att jag var lagomt skakig efteråt och mådde illa av nervositet. Ska bli roligt atat se resultatet kl. 14 då vi börjar igen. Idag fyller min rumskompis år så vi får se om det blir lite party tonight, det tar ju emot lite eftersom vi börjar kl. 8.30 imorgon och ska sitta på en buss hela dagen och träna på att snacka i mikrofon, men det är väll bara att bita ihop? Vi hörs.


Jag, Ida & Maria

Storm!

Jag hade stora planer pa att vara duktig och lagga ut massa bilder idag. Men sjalvklart dog det tradlosa internet och da kan jag ju inte anvanda min dator, sa har sitter jag nu pa ett internetcafe utan bilder. Den som vantar pa nagot gott . . Igar hade vi ett feedback samtal, och K sa det jag trodde han skulle saga; han ser att jag kan och ar intresserad, men jag maste vara mer aktiv med att svara pa fragor och presentera gruppuppgifter vi gjort. Pa kvallen blev det utgang for hela slanten! Dom flesta var till samma stalle (vi ar 100pers) och det blev tokparty hela natten lang! Idag nar vi hade varan lediga dag har vi sjalvklart haft regn och blasigt, just nu blaser det storm utomhus. Ska bege mig tillbaka till hotellet nu, forhopningsvis blaser jag inte bort pa vagen . 

 


Gunilla, Jag & Maria

 


Tisdag, eller?

Jag har fått order om att blogga oftare! Well, jag sitter inte vid datorn alltför ofta tyvärr eftersom vi (fortfarande) har långa dagar, från 8.30 - ca. 18 och jag måste ta mig till ett cafe en liten bit från hotellet för att koppla upp mig på internet. Det är inte riktigt som hemma alltså. Idag har vi haft frågestund hela förmiddagen, allt från frågor om trådlöst internet på boendet till förmåner. Sen hade vi 3 timmar lunch, så ni kan ju gissa vart jag befann mig då! Vid poolen såklart. Morgondagen kommer spenderas på flygplatsen, ska bli väldigt roligt och intressant. Sen ska vi ha feedback samtal med våran handledare då vi kommer få veta hur vi ligger till hitills och få lägga fram önskemål om resmål. Och på torsdag är vi lediga, woho!

Man har ingen vidare koll på dagarna här nere, därav min rubrik. När vi skulle sätta oss med datorerna på lördagkväll sa jag lite (o)klokt "Men det är nog inte så många inne på Msn, det är ju lördag i Sverige". Noll poäng till mig.

Still alive!

Roligt att ni lämnar kommentarer efter er, det uppskattar jag jättemycket! Nu sitter jag återigen här på ett cafe där det är gratis trådlös uppkoppling, tyvärr hinner jag inte komma hit alltför ofta eftersom det är långa dagar på utbildningen och det görs mycket annat. Utbildningen är fortfarande intressant och idag redovisade jag ett grupparbete på engelska inför 50pers, jag var stolt över mig själv efteråt! Igårkväll fick vi prova på vattengympa och leka indianer i bamseklubben, idag har vi varit på ett köpcentrum, det blev dock ingen shopping för mig (förutom lite mat) eftersom jag inte har alltför mycket plats kvar i min resväska, risken/chansen är ju stor att jag får åka härifrån om 1½ vecka.


Igår fick vi även prova kläder, känns lite halvkonstigt att JAG ska gå runt i den fina uniformen om 2 veckor. Jag har fortfarande inte riktigt tagit in att JAG kommer vara reseledare. Tankarna är många just nu, men en sak som är säkert är att dom flesta tankarna är positiva och jag ångrar inte det här för en sekund!



På plats!

Nu är jag på plats i ett molnigt men varmt Gran Canaria! Jag har träffat så många underbara människor, så när det gäller den sociala biten är det ingen fara! Började med kursen idag, mycket att ta in så nu är jag slut i huvudet .. Det blir långa dagar, men som tur är har vi oftast en siesta mitt på dagen då vi har tid att bada. Har ni några frååågor?!

Hejdå Sverige, Hej Gran Canaria!

Nu är det snart dags. Väskorna är packade och står och väntar på mig så snällt. Övervikt så det skriker om det, men det är det värt. Jag ska försöka sova några timmar nu, innan jag och pappa lämnar Gävle vid 4 inatt. Jag lämnar Sverige 7.30 imorgonbitti. Vi hörs snart igen :)

Tiden flyger iväg.

Behöver jag ens säga att jag har hur mycket som helst i huvudet just nu? Tankar, känslor, saker som ska göras. Imorgon kommer nog bli en jobbig dag på alla sätt och vis, så nu säger jag godnatt.

Pack- & Städdag.

Idag är tanken att jag ska börja packa och städa ur lägenheten. Men vilken ände börjar man i egentligen?! Just nu väntar jag på att mamma ska komma hit och styra upp det hela, egentligen har jag inga problem att packa (om man bortser från att jag alltid tar med mig på tok för mycket) men nu måste jag välja ut dom saker jag kommer behöva det närmaste halvåret (?) och hur fan gör man det? Well, jag lyckades packa för England för ett år sedan, då ska jag väll klara av att packa för varmare breddgrader. .

Flygbiljett, finally!

Idag skickade jag hem pappa till mig för att kolla posten, och äntligen hade min flygbiljett kommit! Och som tur var så flyger jag från Arlanda, men pappa suckade lite när han läste upp flygtiden: 07.30, det är ju han som får skjutsa mig så . . Men nu kan jag sova gott eftersom fakturan är betald och flygbiljetten ligger i tryggt förvar hemma hos mig!

Torsdag.

Ikväll har jag tagit avsked på Willys. Det var inte meningen att jag skulle jobba där, men eftersom P ringde och frågade och jag inte hade så mycket annat för mig efter dagis (eh . . ) så tackade jag ja. Jag har trivts så bra där så nog kommer jag allt sakna stället, men det står ju förhoppningsvis kvar när jag kommer hem igen! Det kommer bli jobbigt att säga hejdå på dagis, men det tar vi på måndag. Nu borde jag städa upp här, och eftersom jag allafall inte kan somna på kvällarna nuförtiden så kan jag ju lika gärna ta tag i det . .

Vilken soppa.

Jag kunde lika gärna ha jobbat idag, för just nu verkar allting kaos ändå. Vissa har fått sina inbetalningskort och vissa inte, jag har en av dom som inte fått det och det borde ha dykt upp igår. FR skyller på posten och jag har snackat med posten som inte har gjort något fel. Inte nog med det, när jag pratade med FR idag så får jag reda på att jag finns iaf med på deras lista (puh!) men, det är inte säkert att jag får flyga från Arlanda. What?! Jag måste alltså vara beredd att ta mig till Göteborg eller i värsta fall Köpenhamn (en tjej från Motala måste flyga därifrån). Min dator har inte dykt upp på Onoff, jag behöver en ny mobiltelefon och bör pallra mig ner på stan omgående för att hinna med dagen . . Jag kanske ska krypa ner under täcket igen . .

Tidsoptimist? Jag?

Ehm, jag tror det börjar gå upp för mig hur kort tid det är kvar tills jag åker nu i förhållande till hur mkt jag har att göra. Haha, tidsoptimisten herself! Imorgon är jag ledig, och då gäller det att jag är effektiv annars spricker min planering rätt rejält. Jag tog på mig att jobba på måndag, vilket var ganska dumt egentligen ..  menmen, det blir nog bra!

Hjälp mig nu!

Idag har jag knallat runt här hemma med mina pumps, har känt mig lagomt fånig men vad gör man inte för att gå in skorna och slippa skavsår senare? Sitter med min att-inhandla-innan-jag-åker-lista nu, och den blir bara längre och längre . . Men nu mina vänner måste ni hjälpa mig, är det något jag absolut inte får glömma att ta med mig?

Mardrömmar.

Inatt drömde jag att jag inte hann flytta ur min lägenhet innan den 17'e och packa min väska ordentligt, därav glömde jag typ hälften av alla saker jag skulle ha med mig. Sen hann jag inte till flygplatsen så jag missade flyget till Gran Canaria. Det är sånt här man inte får drömma strax innan man ska dra iväg . . Ett tecken på att jag kanske borde börja skriva packlista?

Oh no.

Och jag som blev så glad när jag fick ett sms av Onoff igår att min dator kommit, men så hade fel dator kommit. Det är bara att vänta en vecka till! Nu ska jag snart iväg och jobba, det är ju det enda jag gör nuförtiden.