söndag

idag är det nyårsafton. en nyårsafton som antagligen kommer bli annorlunda om man jämför med föregående år. vi ska tydligen vara med skidskolan från 19.00 - 00.15, vara ute i "slitkläder", äta & ha fackeltåg. de blir nog trevligt, o lugnt . . men de är nog ganska bra eftersom jag ska börja jobba imorgon, med egna grupper :) woho. nu är det dags för lite skidåkning. ha det topp där hemma, ring om ni vill ^^,

GOTT NYTT ÅR!

onsdag

imorgon är det dags att ta farväl av gävle igen . den här gången känns det faktiskt jobbigare eftersom jag inte vet när jag kommer hem nästa gång + att jag sagt hejdå till karin och matilda som drar till wales o london snart. vem vet när jag får träffa dom igen?! blä. de känns faktiskt tungt om jag ska vara ärlig. blev tokglad o jätteöveraskad när karin dök upp på förfesten i måndags iaf, jeej va roligt det var att träffa henne igen efter några månader! hm. har förhoppningsvis packat det mesta så jag kan ta det lugnt imorgonbitti. tänkte dra vid 10 ungefär. de blir nog lagomt .. upp till kläppen o kolla schema, prova skidbraller o lämna in skidorna till verkstaden. sen är det bara o köra igång med jobbandet antar jag. jag längtar, men jag är nervös också. pengar borde jag ha så jag klarar mig ett tag framöver iaf. har fått lön och pengar i julklapp så vi får la se hur jag klarar mig. har ju köpt bil nu, så nu ska ju pengarna räcka till bensin oxå! men de är det värt :)
well, ska försöka skriva nån rad lite då o då där uppe så ni får höra hur det går för mig, om det kan vara intressant, vad vet jag? see you!

måndag

nu är jag hemma i gävle igen. blev bara drygt en vecka där uppe eftersom det var lite ont om snö. men i lördags började dom spruta i backarna iaf! så i mellandagarna är det tänkt att man ska få börja jobba med småttingarna. 3-9'åringarna ska jag ta hand om iaf, kan ju hoppas på att det blir fler 3åringar än 9åringar! resan upp startade vid 14-tiden på fredagen, vi åkte i en jättebaktung bil pga all min packning, hann med ett strömavbrott på statiol i hagaström, en hastighetsmätare som slutade fungera och bildörrar som låste sig av sig själv. men väl framme fick vi nycklar till helgboende och säsongsboende. mitt säsongsboende låg åt helt fel håll mitt i ingenstans ungefär, så där bodde jag ingenting utan bosatte mig hos karin och några fler gävlebor efter helgen. helgen fördrevs med MASSOR av information, trodde jag skulle avlida ett tag o det kändes flera ggr som jag gett mig in på något som absolut inte var för mig. men så blev det middag o lite party, 10-kamp o kickoff för alla säsongsjobbare i sälen på högis i lindvallen. o då kände jag att jag hade hamnat rätt (nästan iaf), fysatan va mkt härligt (och snygga) folk det finns där uppe. sen i veckan som kom va det rätt lugnt, hade utbildning tisdag och onsdag, fick lära oss att evakuera folk från stolsliften, vad man ska göra om det händer en olycka, hade skoterteoriprov (jag har förarbevis för skoter utan att jag ens har kört en, bra va?!), sen provade vi kläder och fick lite grejer som tex. stavar, goggles, nycklar, personalkort osvosv. o de va dom dagarna de. sen va vi ledig. så jag hade ju då tänkt att åka hem på torsdagen, men icke.. då blev det party på hc, o de va jätteskoj! så då tänkte jag åka hem på fredagen istället.. men näe, då blev det party igen. hos några i gråheden, o de va nog bannemig ännu roligare mä pilkastning, fotboll inomhus och jättemkt folk på jätteliten yta. lördagen kom o jag tänkte göra ett nytt försök att ta mig hem o hur gick det då? kasst. så igår, äntligen (?) hamnade jag på en buss som tog mig hemåt.
nu har jag säkert glömt en massa viktiga o roliga saker att berätta. men ni får komma o hälsa på! :)

jättebra och roligt att folk läser min blogg, jättedåligt o tråkigt av mig som är kass på att blogga. men jag jobbar på det. och ska försöka förbättra mig, speciellt när jag är däruppe. men nu blir jag faktiskt hemma till nån gång under mellandagarna. jobbar lite på dagis i veckan o träffar folk förhoppningsvis!

här är det lite kort på evakueringen, lucia och förfest med lite trevligt folk iaf ^^,



..o jag längtar redan tillbaka!

fredag

NU DRAR JAG TILL KLÄPPEN!

nästan så att jag är lite nervös faktiskt. eller? man vet ju aldrig hur det blir. men det blir nog bra. jag är positiv. fast det känns ju konstigt o åka ifrån allt och alla här hemma. i'll miss you. men jag kommer ju hem till jul! ha det superduper så ses vi snart igen :)

torsdag

okej, nu börjar det gå upp lite för mig att det är IMORGON jag åker. har tusen saker att göra idag. ciao!

söndag

alltså, nu börjar jag bli lite orolig. det är 3:e december och 6 plusgrader ute. det är inte normalt. o inte ser det ut som det ska bli kallare heller. det blir lixxom lite problem för mig som ska upp till kläppen på fredag, o då antar jag att det är tänkt att vi ska åka skidor nästa vecka. men vi får la se hur det blir mä de.

veckan som gått har varit rätt så händelserik. började veckan med att storshoppa med sofia, massa nya kläder och fortfarande mycket pengar på kontot. skitbra! sen var det ju jobb som vanligt. flera dagar på småbarn och det gillade jag! jag kommer sakna dagis, helt klart. men det står ju kvar, så i vår är jag nog tillbaka :) sen blev de väll lite promenader, ett tandläkarbesök, diplomskrivandet inför helgen och skrivande av packlista o den blev typ jättelång. i helgen blev det självklart idolfinal, erik va helt klart bäst i fredags o jag hoppades verkligen på honom som vinnare, även fast jag visste att markus skulle ta hem de. på lördagen blev det jobb, avslutning på simskolan, o det kändes faktiskt lite sorgligt eftersom jag jobbat med det i 2 år. men nu är det slut. visst, det är ju skönt oxå, lördagarna lediga nu framöver kanske? på kvällen blidde de party med malin, matilda o hennes gamla klasskompisar! fan vilka härliga människor :) mkt skratt blev det. sen bar det av till svarte jägaren där den första man träffar på är syrran. blev där ett tag tills vi tänkte gå till nivå, men där va det typ superduperlång kö som man inte alls orkade stå i. så vi blev kvar utanför o träffade massa trevligt folk. o ja, det va verkligen jättemånga roliga människor ute som man inte träffat på ett tag! ^^, o det va knappast brist på för fulla killar. haha.
idag sov jag länge, o vaknade upp pigg, toppen! städade rummet o va ner på stan. invigning av bocken som var lika fin som vanligt o sen va det ett jättefint fyverkeri!

114800-9