20081028

Idag har jag haft min första riktiga utflykt med 50 personer på bussen. Kändes inte alls bra igårkväll och jag tänkte då självklart "vad fan gör jag här egentligen? varför är jag inte bara nöjd med att vara hemma där allt bara knallar på?". Men nu såhär efter utflykten känns det helt okej, utflykten gick faktiskt över förväntan och gästerna verkade nöjda! Det gav mig ny energi för att fortsätta. Nästa utflykt har jag på söndag, så det är bara att ladda om nu . . Men ska jag vara ärlig så är nog inte utflykterna min grej. Något som däremot är min grej är flygplatsdagarna! Då trivs jag som fisken i vattnet :)

Som många har sagt kommer dom första 6 veckorna att vara jobbiga, och periodvis är det verkligen jobbigt och jag vill bara åka hem på en gång. Men sen finns det dom dagarna då allt flyter på och man gör något bra. I stort trivs jag jättebra och jag tänker inte komma hem förän April! Det finns så mycket jag kan skriva om här egentligen, men vad vill ni veta? Shoot!


Jag på strandpromenaden

20081021

Dagarna knallar på och nu har jag varit borta över en månad. Tokigt vad snabbt tiden går. Har hunnit vara på flygplatsen några gånger nu och haft välkomssnack och hejdåsnack på bussen, det går framåt. Och det är riktigt roligt! Idag har jag varit ledig så det blev ännu en dag på stranden, tyvärr har inte vädret riktigt varit på våran sida idag så det blev inte så mkt bad. Imorgon ska jag först ha service på förmiddagen och sedan iväg och studda en båtutflykt på eftermiddagen, heeelt okej alltså. Och angående bilden på mig i uniform, den kommer . . den som väntar på något gott vettni ;)

Ledig dag

Idag har jag haft en efterlängtad ledig dag som har spenderats mestadels på stranden. Sov ut och vaknade vid 10, tog det lite lugnt och tog senare en promenad in mot stan, där jag mötte upp Gunilla, Helena & Jesper för lite bad. Dagen har sedan flytit på och nu är det snart dags för lite middag, väntar på att Ida ska sluta för dagen bara. Igår var jag med och studdade en utflykt, ganska lättsam, så förhoppningsvis klarar jag av den när det väl är dags! Sedan var det dags att dra på sig uniformen för första gången, haha! Bild kommer så småningom mailas till dom som är intresserad, eftersom jag inte får lägga upp bild på mig i uniform öppet. På kvällen drog vi iväg till IKEA, det blev storshopping för mig och Ida och vi landade efter att ha shoppat loss på IKEA & IKEA food med ett fyrsiffrigt tal . . men det var det lätt värt! Kaviar var nog bästa köpet. Imorgon är det dags för mig att jobba på flygplatsen för första gången. Jag ska ta emot gäster från Sverige och Norge och sedan ha transfer till Playa Blanca, ska bli riktigt skoj!


 Mer bilder på
http://j0ssa.bilddagboken.se

Nu är det snart dags. .

Nu i veckan ska jag börja jobba "på riktigt". Jag ska ha service, ta emot gäster på flygplatsen och hålla i välkomsmöte. Heja mig! Är mest nervös för service, för det ska jag minsann ha själv på två av dom finaste hotellen här, men det ska nog gå bra. Välkomsmötet ska jag hålla i tillsammans med min manager, så det känns skönt, hon är ju rutinerad när det gäller de. Att vara på flygplatsen ser jag fram emot jättemycket! Okej, jag ser inte direkt fram emot att stå flera timmar i ett par pumps, men annars så . . Ikväll ska jag till flygplatsen och studda hur dom gör på det här plejset, tyvärr är planet försenat så det ankommer inte förän ca kl. 00 inatt . . Funderar på att gå hem och ta en powernap innan! Så, nu borde ni önska mig Lycka till inför denna vecka.


Bildtajm.

Nu har jag börjat lägga upp bilder på bilddagboken, jag kommer ta lite i taget så det tar ett tag innan det blir komplett från det att jag drog iväg från Sverige. http://j0ssa.bilddagboken.se , med start 17 september.

Livet i Playa Blanca för tillfället.

Det blir som vanligt ett snabbt litet inlägg nu, men jag har varken tid eller ork att sitta vid datorn. Förhoppningsvis är det iaf internet på väg till vårat boende, det vore guld. Och apropå boende så har jag lyckats fått ett av dom finaste boendena man kan få. Se och njut . .




Japp, vi har egen pool. De ni! Ingen hemma som är avundsjuk? Näe, jag förstod väll det. För tillfället bor jag med Ida som jag även gick utbildningen med och umgicks väldigt mycket med, känns bra. På måndag får vi sällskap av en finsk tjej, ska bli spännande. Dagarna går åt till att studera Playa Blanca, hotell och olika utflykter (som jag även ska lära mig att hålla i). Jag kommer jobba som vanlig guide, en guide som håller i transfer till/från flygplats, jobbar på flygplats, har service och håller i utflykter i stora drag. Playa Blanca är väldigt mysigt och jag rekommenderar er faktiskt att åka hit, våra hotell är sjukt fina allihopa! Nu ska vi möta våran manager och gå igenom vad vi har gjort under dagen . .


Lagesrapport.

Jag lever och allt ar bra, mycket att lara sig och ta in sahar i borjan. Har inte sa mycket tid till att skriva nu, men mer uppdateringar kommer da jag har flyttat till Playa Blanca dar jag kommer att jobba i vinter, och dar jag forhoppningsvis har internet pa rummet! Om det ar nagonting nu undrar eller vill att jag ska skriva om sa hojta till! Och mer bilder kommer saklart nar jag kan anvanda min egen dator . .

Lanzarote nasta!

Yes, da har man klarat reseledarutbildningen da! Kanns verkligen hur bra som helst och pa fredag drar jag vidare till Lanzarote :) Jag far med mig flera trevliga personer, men jag ar extra glad att jag far med mig Gunilla och Ida, som jag umgatts med jamt har! Jag var en av dom personer som fatt bast resultat pa provet vilket kanns jattekul. Gardagskvallen bjod pa middag och avslutningsfest, alla var sjalvklart pa bra humor och stamningen var pa topp! Efter lite skalande i champagne, aktiviteter och utdelning av diplom drog vi vidare till ett utestalle dar vi bor, men vi trottnade ganska snabbt och drog vidare till Playa del Ingles dar dom har basta utestallet! VIP-soffa och gratis dricka, sa ni kan ju tanka er att jag ar lite trott idag . . Nu har jag semester tills pa fredag da jag lamnar hotellet kl. 10.30 for nya aventyr! Sa nu ar det bara for er att boka en resa . .