Kvällens citat:

- Det är skönt att gå hela vägen!

Vart den meningen passar in kan ni ju klura lite på, men roligt hade vi iaf.

Kvällen har tillbringats med Elin och Emilie, det var längesen vi umgicks bara vi tre. (förutom Kungsberget igår då) Väldigt trevlig kväll iaf! Fick sällskap av Samuel på slutet oxå, då det blev ett parti ligretto. Läggdags nu. För imorgon är det dags att trolla lite igen :)

image153

Pisspottsväder

Och det här ska kallas december, snart januari. Det är ju förskräckligt. Plusgrader, regn och grönt på backen. Det är väll en himla tur att jag är i Kungsberget om dagarna nu och får se massa snö, annars hade jag väll gått under vid det här laget . .

image152
I vår vackra vita vintervärld (man kan ju drömma iaf)

Inbillning?

Jag har en känsla av att jag håller på att bli sjuk, men förhoppningsvis är det bara inbillning. För nu har jag minsann inte tid att bli sjuk, ska jobba i helgen och på måndag är det nyårsafton. EFTER det kan jag vara sjuk! Huvudvärk och fryser, det beror nog bara på att jag är trött . .

Tröttast

Trött, tröttare, tröttast. Jag vet utan tvekan vart jag ska spendera min kväll iaf, i sängen. Tröttare person än mig får man leta efter. Höll på att somna i bilen på vägen hem från Kungsberget (det var inte jag som körde, som tur var!) och lägger jag mig på sängen nu så skulle jag nog inte ha några problem helst att somna. Men mat och dusch står på schemat härnäst. Fick ett utbrott på pappa för att han frågade alldeles nyss hur vi skulle göra med maten, tecken på trötthet kanske? Gå och lägg dig Josefine.

Utanför Willys:

Mamma: Gå tillbaka med vagnen
Jag: Näe, det får du göra, jag kör
Mamma: Jag tänker inte gå tillbaka med den, då får du väll backa på den på!

Han borde byta jobb

Fick ett telefonsamtal alldeles nyss. Visst, det handlade om bra grejer, att jag skulle förlänga försäkringen på min cykel. Men ska man vara "telefonförsäljare" så kan man banne mig inte snacka sådär mkt innantill som den här snubben gjorde, no no.

Bubbel

Att det kan vara så skönt att bubbla! Satt och frös lite smått tidigare så jag bestämde mig för att ta ett bubbelbad och använda mina nya badprodukter från Sanctuary som jag fick i julklapp av aupairfamiljen, luktar supergott. Lite massage på det där och man skulle känna sig som en ny människa!

Would you lie with me and just forget the world?


We'll do it all, everything, on our own
We don't need anything or anyone

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me
And just forget the world

I don't quite know how to say how I feel
Those three words are said too much
They're not enough

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me
And just forget the world
Forget what we're told
Before we get too old
Show me a garden that's bursting into life

Let's waste time
Chasing cars
Around our heads
I need your grace
to remind me
to find my own

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me
And just forget the world
Forget what we're told
Before we get too old
Show me a garden that's bursting into life

All that I am
All that I ever was
Is here in your perfect eyes
They're all I can see
I don't know where
Confused about how as well
I just know that these things
Will never change for us at all

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me
And just forget the world

Skidlektion

Nu har jag lärt mig några nya skidord på engelska, för jag ska minsann ha skidlektion med två engelskttalande barn imorgon! Det ska bli roligt :) Men innan den lektionen ska jag två andra lektioner oxå . . Kan ju hoppas på att jag inte är alltför ringrostig . .

image151

Dagen efter . .

Jag hade en riktig toppenkväll igår, fick umgås med en massa folk som tycker om och har saknat! Tack för att ni kom :) Singstar användes flitigt och folk skötte sig huur bra som helst. Hoppas alla hade lika roligt som jag hade. Bilder kommer upp på bilddagboken under kvällen för den som är intresserad. Idag har jag städat, men det var inte så farligt stökigt, puh! Och jag mår prima!

image150
Jag, Martin, Karin & Stefan

Släkten är värst

Japp, den ena är värre än den andra. Men vad jag tycker om dom ändå :) Nu har nästan hela gänget dragit till stugan i Hårte så jag njuter av lugnet tillsammans med Farmor & Mormor. Ska göra lite sallad nu, ses ikväll då ;)

Julklappsöppningen är över

Jag har det bra jag, får jämt det jag vill ha i julklapp ;) Högst upp på önskelistan i år stod det Singstar, det har jag fått + 3 skivor! Hon är inte dålig på att shoppa min mamma . . Har fått lite annat också, men det där var bäst och viktigast! Så imorgon blir det utan tvekan Singstar hemma hos mig för dom som är intresserade! Trevlig kväll :)

när juldagsmorgon glimmar. .

Var uppe med tuppen imorse, kl. 7.15 var det minsann sista avsnittet av julkalendern! Kom alldeles nyss hem från kyrkan dit jag gick i hopp om att få lite mer julkänsla, men nja, funkade inte alltför bra . . Nu sitter jag här med två av småkusinerna och väntar på risgrynsgröt! Resten av familjen är på väg och kommer förhoppningvis lagomt till Kalle Anka. Hoppas ni har en bra julafton allesammans :)

GOD JUL!

image149

glada hudik

Man mår som man förtjänar sägs det ju. Men jag vet inte riktigt vad jag gjorde igår som gjorde att jag förtjänade att må som jag mått idag. Men nu är det bra, nu är jag bara trött. Har pallrat mig till farmor och farfar i Hudiksvall och tagit en sväng på stan här, dom bor ju verkligen mitt i stan nu! Bekvämt och bra. Snart ska jag nog slänga mig på soffan och läsa lite veckorevyn . .

säsongens första åk

Första åket var underbart, bara svischade nerför backen som om jag aldrig hade gjort något annat i mitt liv! Fick dock ont i fötterna, men glad var jag väll för det, för det gjorde ju inte ont kring smalbenet iaf! Sen var jag troll, inget nytt för mig eftersom jag var det lite titt som tätt i vintras, så de blev en mjukstart i Kungsberget minsann. Torsdag nästa :)

som en prinsessa

Jag har nog aldrig sovit så skönt i min säng som jag har gjort dom senaste dagarna. Den är underbart skön! Så det vara lite sådär lagomt jobbigt att pallra sig upp när alarmet ringde imorse . . Men nu sitter jag här och är laddad som fan för skidåkning ^^,
image148

som förr

Vad mycket folk jag har lyckats träffa på tre dagar! Och jag blir så glad av att träffa alla :) Förhoppningsvis är dom flesta glad att jag är hemma oxå, haha! Det som känns så bra är att man kan snacka på med alla som vanligt, det märks inte att jag har varit borta hela hösten. Blev en "tidig" och nykter fredagkväll eftersom jag ska till Kungsberget imorgon, det får bära eller brista med benhinnorna . . håll tummarna för mig!

virrpanna

Idag var det då tänkt att jag skulle åka till Kungsberget för att snacka jobb. Men så blev det inte. Fick ett mail av snubben som håller i skidskolan nyss där det stod att han tappat bort mitt nr, så jag ringde upp honom. Då kommer han med den brilianta idén att jag ska komma imorgon istället, så jag kan hjälpa till med barntävlingen! Haha, men självklart. Och ett stort plus är ju att imorgon har backarna öppet . . vilket dom inte har idag.

Så imorgon blir det SKIDÅKNING!

image63

saknad

Nu när jag tittar på bilder på barnen är jag glad att jag har haft så mkt att göra på dagarna sen jag kom hem, jag saknar dom så mkt redan. Men jag vill inte tillbaka efter jul, jag har gjort mitt där och förhoppningsvis kommer vi ses snart igen! :)

hockey

Ikväll ska jag, Josefine på hockey. Ni som känner mig borde bli lite lätt chockade nu, för det är ju inte riktigt min typ av grej att göra. Men vad gör man inte för Elin ;) Ska stå/sitta (?) där i brynäströja minsann. Jag kan ju inte direkt säga att jag är speciellt insatt, fick reda på för 5min sen vilka Brynäs ska spela mot . . Haha!

image147

home sweet home

Det är konstigt att allting känns som vanligt nu när jag är hemma. Eller okej, inte allting kanske, men i stort så! Har inte haft tid att längta tillbaka till England än, och tur är väll det. Det var nära till tårarna när jag sa hejdå till pojkarna. .

då var det dags . .


Bye Bye England, Hello Sweden!


om tjugotre timmar . .

. . sitter jag på flygplanet som ska ta mig till Sverige. Idag har jag njutit av dagen och varje minut med barnen, för jag kommer sakna dom, jättemycket. Har packat det mesta och det ser ljust ut, inga överviktskilon i sikte än så länge! Ni får hålla tummarna för mig. Nu ska jag göra ett nytt försök att ringa hem.

mer tid tack

1 dag kvar tills jag åker hem.
1 vecka kvar till julafton.

DET ÄR LÄSKIGT VAD TIDEN GÅR FORT! Jag hinner inte riktigt med . .

lilla julafton

Vilken tur att jag sov länge idag, för jag är helt slut nu. Blev en lång men mycket trevlig lunch! Har fått mina första julklappar idag, från Lisa & Saras pappa, som förövrigt är konstnären Mårten Andersson. Jag har det bra jag :b

2007-12-16

Idag känner jag mig riktigt utvilad, och det har jag inte varit på lång tid nu. Sov underbart bra inatt. Och efter en dusch sitter jag nu här och käkar lite frukost och väntar på att dagen ska dra igång. Blir lunch med mkt folk idag, Saras syster & pappa dyker upp om ett tag! Ska bli roligt att träffa dom :)

2007-12-15

Det är sånna här dagar man älskar livet. Barnen har varit som små änglar hela dagen (hoppas det håller i sig) vilket gör att allt känns så mkt enklare än när dom gnäller och tjaffsar.

3 dagar kvar nu, helt sjukt hur snabbt tiden har gått! Och vilket år det har varit, hur bra som helst.

image146

2007-12-14

Vintern har kommit till England. Det är tokigt kallt ute, eller ja, egentligen är det inte så kallt. Men igårförmiddag var det frost ute . . Tror det är ca. 3 grader ute nu. Dags att börja vänja sig vid det kalla, hemma snart ju! :)

lucia

image145
Det strålar en stjärna förunderligt blid, i öster på himlen hon står.
Hon lyst över världenes oro och strid i nära två tusende år.
När dagen blir mörk och när snön faller vit, då skrider hon närmre, då kommer hon hit
och då vet man, att snart är det jul.

Ty julen är härlig för stora och små, är glädje och ljuvaste frid,
är klappar och julgran och ringdans också, är lycka oändligen blid,
är ljus, allas ögon då stråla som bäst, och stjärnorna tindra som mest
och där ljuset är där är det jul.

2007-12-11

Rätt seg dag.
En vecka kvar.
Dåligt tålamod när det gäller ungarna.
Som en fisk i vattnet när jag var och simmade!
Misslyckade pannkakor till lunch.
Huvudvärk pga. målarfärgen som Sara använder.

London snart!

2007-12-10

Bra dag! Kort och gott. Noll inspiration till att blogga . .

Grattis Malin! :)

2007-12-09

Nästsista helgen här har varit en toppenhelg verkligen. Jag kommer sakna det, utan tvekan. Finns mkt att skriva, men det går inte för tillfället, imorgon kanske?

2007-12-08

Roadtripen blev lyckad med endast en felkorning. Utgang pa kvallen, lyckat de oxo. Barnvaktning ikvall med Lisa, de ska nog ga bra det oxo!


2007-12-07

Snart bär det av. Jag och Lisa ska på roadtrip! Ska bli spännande hur många felkörningar det blir . .

framtiden?

Nu har jag precis haft en snack med John (min aupairpappa) om framtiden. Det kändes faktiskt väldigt bra då han sa mycket bra grejer som jag kommer tänka på framöver när jag börjar känna mig stressad över att jag inte vet vad jag vill göra med mitt liv!

- - -

Från Aftonbladet: "Allt fler fall av misshandel av barn mellan 0 till 6 år polisanmäls. Första halvåret 2007 ökade antalet anmälningar med 15 procent jämfört med samma period 2006. Om tendensen för 2007 fortsätter under resten av året betyder det att antalet polisanmälda fall av misshandel av små barn kommer att nå 1 500, vilket i så fall är den högsta siffran någonsin. Förra året ledde endast 6 procent av polisanmälningarna, 81 stycken, till åtal."

VAD har vissa människor för problem? Kan man inte sköta ett barn ska man inte skaffa ett! Svårare än så är det inte . .

otiming

När jag vaknade imorse tittade jag ut genom fönstret, solen sken! Perfekt tänkte jag eftersom jag var sugen på en promenad. Klädde på mig, åt frukost och gick utanför dörren, regn! Jaja, lite regn har ingen dött av tänkte jag och knallade iväg på en härlig men blöt promenad. Kommer hem, tar en dusch, sol! Jag tror vädret jävlas med mig idag . .

14

Idag åkte syrran hem från England efter hennes lilla besök.
Om två veckor prick är jag också hemma . .

tomten jag vill ha en riktig jul

image141
Nu har jag sett dom första avsnitten av årets julkalender, En riktig jul. Helt okej faktiskt, inget märkvärdigt men helt okej. Kommer antagligen att följa den genom svt's hemsida nu när jag väl har börjat! Någon mer som kikat på julkalendern? Har inte följt julkalendrarna flitigt dom senaste åren, jag antar att intresset svalnar lite med åldern..

sascha

image140Idag har jag haft lite roligt åt Alexander åtminstonde två gånger. För tillfället så kollar han på NallePuh och filmen hakar upp sig lite då och då, det Alexander gör åt saken är att banka på tvn i hopp om att filmen börjar fungera igen! När jag ser det tänker jag tillbaka på när jag var liten och bankade på tvn och ropade "mörne", i hopp om att Björne skulle visa sig på tvskärmen :) Det är inte något jag kommer ihåg, utan det är mamma som har berättat de!
Andra gången jag hade lite roligt åt honom idag var när jag skulle väcka honom, det gick verkligen inte att få liv i honom, jag försökte i säkert tio minuter och försökte locka med olika grejer, men sen när jag nämnde choklad, ja då blev det liv i ungen minsann! Chokladtokig som mig är han . .


ett skratt förlänger livet


Roande såhär i regnet och kvällsmörkret!

walking in the rain

Ibland är det faktiskt ganska mysigt att vara ute i regnet. Som idag t.ex! Jag, Sara och barnen tog en promenad till sjukhuset i duggregnet, regnjacka på så var det inga problem. Sen att jag hade världens huvudvärk är ju en annan sak, det måste bero på vädret. Nu ligger jag här i sängen och tänkte kika lite Andra avenyn i hopp om att huvudvärken ska försvinna och jag ska samla energi för att gå o simma . .

kycklingstuds

Haha, jag är fast, i spelet "Tigers kycklingstuds". Blir lite snurrig sådär emellanåt, men roligt var det! Vet inte om jag sa tacka eller skälla lite på Emilie som gav mig adressen ;)
image139
Klicka på bilden för att spela!
(men gnäll inte på mig om blir beroende)


julbocken

Haha, julbocken i Gävle har tydligen en egen blogg! Det gjorde min morgon ännu bättre :) För den är faktiskt lite roligt skriven, klicka på bilden för att ta en titt. Bilden snodde jag förövrigt precis ifrån www.merjuligavle.se och bockens webbcamera, lite surt att det inte är någon snö i Gävle heller faktiskt . .
image135

2007-12-03

Jag trodde ju faktiskt att jag skulle vara mycket tröttare nu på morgonen när jag blev väckt. Men icke! Glad för det får jag vara. Alexander ligger i min säng och kollar på Hitta Nemo, Nicholas sover & här sitter jag. Ska läsa igenom lite bloggar som jag "missat" i helgen :) Lagom start på dagen . .

första advent

image134
December är här och det är regn och rusk och jag har inte sett skymten av snö än, så jag kan ju inte direkt säga att det känns som att julen närmar sig . . Men, jag har iaf börjat lyssna på julmusik (det var ett tag sen) och det är väll okej nu när det faktiskt är första advent? Var på högmässa i svenska kyrkan idag, där dom babblade på om det nya kyrkoåret som börjar nu, jojomensan! Har även käkat lite lussebullar i helgen, så snart så är jag redo för julen!

2007-12-02

Nu har jag dumpat syrran hos Matilda och är tillbaka i Farnham efter en händelserik helg, mycket har vi hunnit med och nöjd är jag. Självklart har det gått mkt pengar, men det får man räkna med. Och det har uppstått ett problem, jag har glömt bort pinkoden till mitt bankkort, hjälp mig! Vad göra?! Orkar inte dra värsta historian om vad vi gjort i helgen, men bäst av allt var musikalen The Lion King iaf :)

image133