2007-11-30

Sista november, helt sjukt vad tiden går fort. Det känns inte alls som det närmar sig december och juletider, jag har ju inte ens fått se skymten av snö den här säsongen än! Men snart så, 18 dagar kvar . . 
Förkylningen börjar ge med sig, men hostan retas på kvällarna när jag ska sova såklart. Ska köpa på mig lite strepsils idag så äre luugnt. Förövrigt så är det London som gäller idag och två dagar framöver, julshopping kanske?

image132

2007-11-28

Hanna är på plats och ligger redan och sover. Trött efter resan hit! Och jag sitter här och hostar, rethosta. Blir till att knarka lite halstabletter eller strepsils när det är läggdags, annars blir det jobbigt att somna. Har fått mer marabou choklad nu, vilken tur att jag har sån snäll mamma och syster! Är tokig i den chokladen, vilket jag inte var hemma! Och jag kan ju bara hoppas på att jag kan vänja bort det här suget efter choklad, men det tar jag när jag kommer hem . .

örongodis

Kelly Clarkson har gjort det igen! Ligger och lyssnar på hennes nyaste album nu (som tydligen kom ut för rätt längesen, men det är nytt för mig) och det är banne mig bara bra låtar! Nu vet jag vad jag kommer lyssna på ett bra tag framöver iaf .Har ju inte tröttnat på hennes tidigare album än . .
image131

det börjar lätta

image130Vilken lång dag det har varit. Huvudet har dunkat på och jag har inte orkat göra några större kraftansträngningar, men den börjar lätta nu iaf, och jag får väll hoppas att den är borta imorgon. För det är ingen höjdare det där med huvudvärk.

Imorgon bär det av mot storstaden, ska möta upp syster som kommer mitt på dagen :) Men det blir bara dit och vända, ska spendera dom första dagarna tillsammans med henne hos familjen här i Farnham och sen tillbringar vi helgen i London!


Sist men inte minst, Grattis på födelsedagen till Sofia, 20år idag!

väderspöken

Hemska huvudvärk. Är det inte det ena så är de det andra. Och inte hjälper det med alvedon heller, så jag drar slutsatsen att det är vädret som spökar . .

nässpray

En förkylning utan nässpray skulle vara katastrof. Jag skulle inte palla det iaf, får ju nästan panik när jag inte kan andas med näsan! Men som tur är, så var det nån klok en som fixade en häxblandning nångång för längesedan . . Tack!

uttråkad?

image127
Något måste man ju roa sig med när barnen sover!

som en fisk

Idag hade jag massa överskottsenergi som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, jag borde ju kanske inte ha gått o simmat, men det blev så ändå. Flög fram i vattnet kändes det som! Blev lite småsur på en snubbe som la sin på min bana o snodde min platta och dolme, men sen bad han om ursäkt då han förstod att jag använde grejerna. Och eftersom vi simmade på samma bana så peppade han mig att simma på! Bra snubbe ändå.

2007-11-24

Idag är det en månad kvar till julafton. Tiden bara springer iväg! Jag längtar nog extra mycket till julafton i år, eftersom jag varit borta ifrån familjen och släkten hela hösten. .

image126
Är han inte för stilig? Julvovven Alfons!

bakning

image125Nu har jag precis bakat chokladbollar för att jag var jättesugen på det! Men, nu när dom äntligen är färdiga, så är jag inte sugen längre . .Hm, bra eller dåligt?

Men nu finns dom ju där i kylskåpet, ifall jag blir sugen senare . .


tröttisdag

Idag har jag inte gjort mycket nytta. Men jag får väll skylla på att jag känner mig alltför hängig för att orka ta mig någonstans. Men jag har faktiskt diskat och städat upp i köket, pallar inte när det ser ut som en tromb har dragit igenom där! Har planerat lite med syrran oxå inför hennes besök, onsdag it is :)

Sen har jag kollat igenom typ alla mina bilder på datorn, och det är en del det . . Hittade massa roligt :) Och jag saknar faktiskt festerna med folket hemma . .

image124
Karin, Jag & Emilie
Juldagen -06

2007-11-24

Idag är en ja, lugn dag. Får jag hoppas, känner mig inte alltför pigg. Barnen är inte hemma så det är lugnt skönt, men vaknade vid 8 imorse av massa dunkande från övervåningen. Jag ska aldrig mer gnälla på Alfons skällande som brukar väcka mig hemma . .

Nu är det nog snart dags för en dusch och något att käka, så är man förhoppningsvis människa sen igen!

oflyt

Det har inte gått något vidare med matlagningen på senaste tiden. I onsdags blev det färdig mat, och igår brände jag riset (men det var faktiskt fel på plattan!) och idag har jag bränt fingret på kokande vatten, rätt onödigt. Så det svider till jättemkt lite då o då, så jag måste svalka ner det med en påse med is! Undra om jag vågar mig på att göra middagen idag . .

inte god morgon

Jag hatar att det är så förbaskat lyhört i dom här engelska husen. Det låter som ungarna håller på o river stället här ovanför, visst, det skulle kunna vara så, men ändå . . Idag kommer bli en tung dag, vaknat på fel sätt, huvudvärk, halsont & snart kommer väll näsan bli täppt, nässpray håller ju inte för alltid . .

tårnas namn?

image123
I bilen tillbaka från London idag fick jag och Sara något att fundera över. Vad heter alla olika tår? Stortån, lilltån. . men sen då? Ringde runt till flera stycken som inte hade något svar på det. Vårat sista hopp var mamma! (hon borde ju faktiskt kunna sånt, med tanke på hennes arbete) Men utan resultat. . Så nu har jag sökt på wikipedia, och där står det "Till skillnad från handens
fingrar har tårna inga särskilda namn, även om den största brukar kallas stortå och den minsta brukar kallas lilltå. Inom anatomin har man i stället givit dem nummer från ett till fem, så att stortån är den "första tån" och lilltån den femte"

Så nu, mina kära läsare har ni lärt er något nytt!

Okejdå, mamma kom med ramsor som innehöll namn som dessa: lilltåa, tåtilla, tillrosa, kroknosa & storstompen! Men jag var lixom ute efter "riktiga" namn så det dög ju inte för mig . .



sekreterare - ett jobb för mig?

image121
Alltså, jag kan hålla med om att vissa grejer som står där om hur jag är som person stämmer,
men att jobba som sekreterare är nog inget jag kommer satsa på i framtiden . .

Klicka på bilden för att göra testet!

hej halsont

Då var det dags, nu är det min tur att bli förkyld om det här halsonda utvecklar sig som det brukar göra. Men jag antar att jag får vara glad som har klarat mig från några sjukdomar så här länge! Det har ju ändå gått magsjuka, förkylning, halsfluss osv omkring mig . . Mitt immunförsvar kanske har bättrats på av att jobba på dagis?

fynd!

Jag var på H&M idag, med tanke på att den affären finns typ överallt i London så är det inte så svårt att hamna där, tråkigt men sant. Men, grejen är att jag gjorde ett toppenköp där idag! En lite finare svart t-tröja var nedsatt från 15pund till 3pund! Vääärsta bra ju :)

2007-11-21

Regnet det bara öser ner och jag är så glad att jag sitter inomhus! Sitter på Matildas rum nu, hon och dom andra som jobbar här på svenska kyrkan har fullt upp att få i ordning allting inför imorgon. Julmarknad på G om ni missat det! Det var som att komma till ett nytt ställe när jag klampade in här tidigare, oj vad mycket saker och oj vad mycket gott!

Kvällen kommer jag nog spendera här, mina fötter är lite slitna efter allt gående idag. Blev en sväng på Oxford street och jag har nog provat alla klänningar som fanns där (som föll mig i smaken). Köpte faktiskt en, men jag är lite osäker fortfarande, behöver lite smakråd . . Men för er som är i Sverige blir det en surprise vad jag ska ha på nyår! ;)

tripp

Snart drar jag iväg till Lisa i Camberley för att göra henne sällskap över natten eftersom hon är ensam med sin pojkar. Och imorgon drar jag vidare till London! Måste hitta nyårsklänning, och störst chans att göra det är nog in the big city. Övernattar hos Matilda för att sedan kliva utanför dörren till hennes rum på torsdagförmiddag och vara på Svenska kyrkans julmarknad! Det ser jag fram emot :) Förhoppningsvis får jag äta lite lussebullar . .

pengachock

Jag kan ju lova att jag blev chockad när jag kikade på min kontoöversikt alldeles nyss. Men jag blev glatt överraskad minsann :) Måste ringa mamma ikväll och kolla läget så jag blir lite klokare . . Jag vet inte fall det var bra eller dåligt att jag kollade mitt konto dagen innan London, pengarna kanske rinner iväg nu . .

2007-11-20

Jag skulle behöva komma ut i friska luften och vakna till lite. Men, vädret lockar inte det minsta! Det är grått, kallt & regnar. Andra dagen i rad som det är sånt pisspottsväder, kanske är dags för det riktiga englandvädret nu? Okej att jag har regnkläder så jag kan pallra mig ut, men hittar inte barnens & Sara är och tränar. Så jag får helt enkelt vänta!

And when your fears subside
and shadows still remain
I know that you can love me
when there's no one left to blame
So never mind the darkness
we still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
even cold November rain

julmusik!



Nu har jag börjat lyssna på julmusik, blev så glad när jag började lyssna igår :)
Och den här låten är ju så bra!

mitt i maten

Dagens roligaste är utan tvekan Alexander som somnade vid matbordet när vi satt och åt middag. Både jag och Sara satt och försökte hålla oss för skratt, men det var inte det lättaste. Alexander somnade till flera gånger under måltiden, men gav inte upp sitt ätande! De enda han sa var "mera ketchup". Har ni tur kommer det en film senare när han somnar mitt i maten . .

tiden går snabbt när man har roligt . .

Om prick en månad sitter nog jag på mitt rum i Gävle den här tiden, eller åtminstonde så är jag hemma i mitt hus eller på väg dit . . Jag är nog rätt splittad hur det känns att åka hem för tillfället. Senaste tiden här har varit så bra och det finns så mkt jag kommer sakna när jag åker hem. Å andra sidan saknar jag så mkt hemma! Månaden som är kvar här kommer gå fort och jag måste ta vara på dagarna ordentligt! I veckan blir det London för att hälsa på Matilda & gå på julmarknad, och veckan efter kommer syster Hanna, åh vad jag ser fram emot det :) Och sen huxflux så är det december . .

image118
Jag & Hanna i Turkiet i somras :)

skuuuum

image117För sisådär 20minuter sedan skulle jag använda ordet äckligt för att beskriva mitt hår, det har varit i behov av en tvätt sen inatt, men jag har inte riktigt kommit mig för att tvätta det tidigare idag, det är ju faktiskt söndag, då får man vara seg. Det var nämligen skumparty på stället vi var igår, vi hade inte en aning om det, så det blev ju en trevlig överraskning :) Och efter nån timme(?) i skummet kändes det som att man hade haft i ungefär en burk vax i håret! Kläderna och speciellt skorna behöver en tvätt dom oxå, men det får vänta tills imorgon . .

2007-11-18

Höjdpunkten på den här dagen har hitills varit cheeseburgarna från donken, de hade jag längtat efter sen igårkväll. Och att sedan komma ut från stället vi var på igår för att gå hem, och möttes av ett stängt donken gjorde inte saken bättre! Men till slut så .. den som väntar på något gott.

laddar för utgång

Nu är jag duschad och ska snart bege mig till Lisa med Victoria. Där blir det lite pizza & vin samt sminkning. Sen är vi redo för utgång! Kanske ska jag använda några av Alexanders dans moves, vad tror ni om det?




fondue

Igårkväll hade jag lite tjejer här. Vi åt ostfondue, för dom flesta av oss var det första gången! Och jag tror vi alla är överens om att det var väldigt gott. Väldigt bra sällskapsgrej också, för man kan sitta väldigt länge och äta och ha lite plockmat på sidan om. Och ett litet plus är ju att det är väldigt lätt att göra i ordning . .

image115

2007-11-17

Det känns som det är söndag, fråga mig inte varför, det bara känns så. Sov länge idag, var otroligt skönt! Och inga barn som dundrade runt i rummet ovanför heller . . Är väldigt lyhört i många av husen här i England, så det kan ju vara sådär lagomt jobbigt när barnen är uppe tidigt!

Idag är det sånt här typiskt tråkväder som man bara hatar. Det är grått, kallt (tror jag) och man bara väntar på att det ska börja regna. Som tur är har jag ingenting att göra ute idag, så jag kan sitta här inne i värmen och bara mysa!

2007-11-16

Idag städas det och tvättas här för fullt! Jag tar hand om tvätten och Sara tar hand om det mesta av städningen. Och mitt i allt det här är barnen och är duktiga på att stöka ner . . Men nu sover dom, så jag passar på att sitta här och få lite "egen tid" och funderar lite på vad vi ska käka till lunch, orkar nog inte engagera mig så mkt i allafall! Fast nu blev jag sugen på pannkakor, så ska snacka lite med Sara. .

josefine gör det igen . .

Så här ligger läget till, att jag är så jävla bra på att laga mat! eller ja, det var väll lite att ta i kanske, men ganska duktig är jag iaf och jag måste ju peppa mig själv! :) Och det är ju roligt till och med! Tänk om någon hade sagt det till mig tidigare, då hade jag kanske varit ännu duktigare vid det här laget . . Dagens middag blev en variant av ost-& bacon paj, låter kanske inte som någon höjdare, men baconet här är inte som i Sverige och det blev super! ^^,

Okej att det inte är några avancerade maträtter jag har gjort, men det behöver ju faktiskt inte vara avancerat för att det ska bli gott! Eller hur?

image112

julmusik?

image111Nu har jag ätit årets första pepparkakor . . årets första portion risgrynsgröt åt jag för längesen, det kan jag äta året om! lussebullarna får nog vänta tills på torsdag, då det är julmarknad i svenska kyrkan! Men när är det ok att börja lyssna på julmusik? Eftersom det inte ens är snö här, så känns det som det är jättelångt var till jul ju! Men idag när vi var inne på ett shoppingcenter så hörde jag låten "All I want for christmas is you", en av mina favoritjullåtar :)

Jag vet iaf vad jag önskar mig i julklapp nu, undra om min kära familj kommer fråga mig snart?

sötnos!

Ibland har Alexander sina special moments, idag var ett sånt! Vi har ute i trädgården, jag sitter på en stol och han åker på sin traktor . . efter några vändor förbi mig så råkar han köra på min fot. Han lägger sin hand på min fot, tittar mig i ögonen, ler och säger "sorry". Han är ju för go ibland :)

luukt

image110
jag hatar när man har skurit/hackat lök, fingrarna luktar fortfarande lök såhär dagen efter . . nästan som när man dricker alkohol, har man druckit tillräckligt mkt så luktar man alkohol dagen efter! uschochfyochblä.

It's over

image109Kampen mot chokladen är över för den här gången. Jag klarade det inte, och jag tror faktiskt inte att jag tjänar så mkt på att tvinga bort chokladen i veckorna, utan istället käka med måtta! Eller? Jag kan ju inte sitta och må dåligt på grund av att jag inte får käka en liten bit choklad, det finns ju värre saker att må dåligt över . .

magont

min mage hatar mig för tillfället. den är uppsväld och gör ont! vaaad har jag gjort för att förtjäna detta? det är rätt skönt att ha datorn som en värmekudde på magen ^^

2007-11-14

Here we go again. Bad day. Det känns direkt när man vaknar upp på morgonen hur dagen kommer bli. Vaknade upp med illamående, somnade om och vaknade upp med huvudvärk istället + att jag är supertrött, börjar bli en vana nu . . Men inte går väll världen under för det, jag tänkte pallra mig till simhallen om ett litet tag i hopp om att få en energikick! Så lite positiv är jag iallafall . .

Och i typ alla bloggar man läser som är skrivna av någon i Sverige så nämns det snö. Det gör tyvärr inte saken bättre, utan jag längtar bara mer och mer efter den underbara snön! Tittar på webcambilder från olika skidställen i Sverige oxå, SNÖ SNÖ SNÖ! Tittar jag ut här så är det grått . .


34

syrran kan!

image108

Framsidan till skolkatalogen för gymnasieskolorna i Gävle har
lillasyster Hanna gjort i år! Tokigt snyggt är det, jag gillar färgerna . . har samma bild på väggen i mitt rum, fast i svartvitt, även den är väldigt fin :) Nu blev jag stolt över systeryster minsann!

bananaas

image107Eftersom jag kämpar med att inte äta choklad och annat skit nu i veckan så sitter jag nu här med en banan, kanske godaste frukten de! vindruvor kan få dela första platsen, men det finns tyvärr inga sånna hemma . . även fast jag köpte massa gott idag på ikea så har jag inte haft något extremt sug efter socker . . BRA!

stopp

Tro det eller ej, men det tog över dubbelt så lång tid hem från ikea än dit! körde på 45min dit och 2,5 timme hem. Skulle alrig palla att bo i det här landet om man behövde ta sig igenom vissa bilsträckor varje dag, helt stopp är det på vissa ställen! Tur att man hade något att muta barnen med i bilen, annars hade det inte varit roligt . .

2007-11-13

idag laddar jag för shopping på ikea, ikeas matavdelning! jag har två saker på min lista hitills, lingonsylt och pepparkakor . . men känner jag mig själv rätt så kan nog den listan förlängas på plats . .

saaankta luciiia

image106

Nu har jag precis tittat och lyssnat igenom luciakandidaterna i Gävle. Sångmässigt fick jag två favoriter, jättebra, verkligen! Och ingen av dom sjöng "Det vackraste", tack och lov. . Det är väll typiskt att över hälften av kandidaterna skulle sjunga den låten, dåligt val.


minnen

Jag har några låtar som jag absolut inte kan lyssna på utan att det ploppar upp massa minnen, för mig är låtarna förstörda, tyvärr. Dom gångerna jag tänker tillbaka på dom bra minnena så vill jag bara tillbaka . . som t.ex när jag lyssnar på:
  • Cecilia Vennersten - Det vackraste
  • Jan Johansen - Se på mig
Jag blir så arg på mig själv att jag inte bara kan lyssna på låtarna och gilla läget lixom, för det är ju iaf bra minnen som ploppar upp . . Och det är ju synd att så fina låtar ska bli förstörda!

image105När din väg är lång och du är trött
Men du måste ändå gå, mmm....
Och när skuggorna börjar växa och få liv
Och när natten skrämmer så
Är jag bredvid dig och jag följer varje steg du tar
Och hos dig stannar jag kvar

Så se på mig, åhå..., en hamn i stormen
Som en våg som fötts att bära dig
Ja, se på mig, åhå..., i ljus och mörker
Är jag där och aldrig lämnar jag dig


energikick?

när jag väl pallrade mig iväg till simhallen fick jag värsta energikicken och låg där och plaskade i 45min, jättehärligt när jag simmade på samma bana som två till, då kunde man ju inte slappa till de precis. men nu sitter jag här igen, lika trött som tidigare, om inte tröttare och huvudvärken börjar tränga sig på . . sängen nästa tro? aa, alternativ 1 (se förra inlägget) blev det!

2007-11-12

Idag är det solskenet jag lever på, som ger mig energi! Skulle jag lägga mig i sängen nu skulle jag nog slockna utan problem, tror det är sömnbristen från natten till igår som visar sig nu + att jag hade svårt att somna igår och sov dåligt inatt. Ajsing. Jag har två val:
  1. Gå och simma nu för att få det gjort och sedan vila
  2. Vila nu för att sedan orka simma
Det är inte lätt när det är svårt minsann . .

med en stark vilja kommer man långt . .

nu har jag bestämt mig, på riktigt. den kommande veckan ska jag hålla mig borta från choklad och godis, för det här håller inte längre. jag får bunkra upp med frukt och äta fruktsallad istället eller något, bara jag håller mig borta från sötsakerna . . wish me luck!

image104


brittan

första gången jag lyssnade igenom britney spears nya skiva blev jag besviken, alla låtar lät ju och hade samma stuk som gimme more. och senast inatt dömde jag ut skivan! men, till min förvåning, så blir den faktiskt bättre ju mer man lyssnar på den, men jag föredrar nog hennes tidigare låtar . .

Let me break the ice
Allow me to get you right
Won't you warm up to me
Baby I can make you feel (hot, hot, hot, hot)
Let me break the ice
Allow me to get you right
Won't you warm up to me
Baby I can make you feel (hot, hot, hot, hot)

So you warming up yet?

fars dag

självklart kommer jag ihåg det, ringde hem till pappsen för ett tag sedan för att gratta!

image103
Grattis på Fars dag Pappa!

2007-11-11

jag och lisa överlevde kvällen, natten och förmiddagen. att passa 3st småkillar var väll kanske inte det enklaste hela tiden, för ni kan ju bara tänka er hur mkt energi dom hade! och sova var ju absolut inget alternativ . . men till slut så, efter några omflyttningar så slocknade dom och jag och lisa kunde ägna oss åt filmen the holiday och en jävla massa snack, med lite vin i kroppen så pladdrar munnen på av sig själv vill jag lova! mycket trevligt var det iaf. o nu sitter jag här och känner mig rätt sliten, sov inte särskilt bra och pojkarna var uppe med tuppen (fast jag pallrade mig inte upp ur sängen förän 10). blev lite shopping i camberley och mat på donken innan lisa styrde bilen mot farnham! shoppingen idag blev inte alls så farlig. . okej att jag inte behöver ett par till svarta braller, men kjolen kunde jag inte motstå, och båda plaggen fick jag för endast 11pund! (1pund=14kr) inte illa va?

image102
vi är ett rätt bra team jag och lisa

lillen då

j o s e f i n e säger: mendu, jag är 20år . . vi har nog inte så mkt gemensamt!
x säger: jaha oj
x säger: jag trode att du va jaha oj

haha, lillkillen var född 94 och hade addat fel person. stackarn!

2007-11-10

jag hatar när man drömmer något som skulle kunna vara sant. det händer alltför ofta och jag är lika förvirrad varje gång . . och varför handlar det oftast om samma sak? kärlek.

Do you know where you're going to?
Do you like the things that life is showing you?
Where are you going to?
Do you know?
Do you get what you're hoping for?
When you look behind you there's no open door
What are you hoping for?
Do you know?

I close my eyes and I'm still there

Laleh - November



How long can you keep a secret from yourself 
Like that storm that blew me back two years
To that first step I took away from you
And the hope that you left
It's hidden in my room and I'm a strong woman
But sometimes I'm weak for you
And on and on, I close my eyes and
I'm still there, I'm still there

tjejkväll

jajemensan, de blev det . . med pizza, godis, pratande och film! me like. men nu har jag ont i magen, de gillar jag inte, så jag ska nog ta o sussa lite nu, så jag är pigg o glad imorgon då jag och lisa ska barnvakta 3st pojkar! nightnight

2007-11-09

nu har jag precis lagt barnen, och när man sitter där och blundar och väntar på att dom ska somna, är det väldigt svårt att inte somna själv. inte för att jag tror att jag skulle sova nå vidare bra sittandes, men nån minut skulle jag nog kunna slumra till . . konstant trött, sover jag för mkt (sover knappast för lite, 8-9h/natt) eller beror det på något annat?

beroende

alltså, jag är helt hopplös och jag blir så less på mig själv. HUR svårt kan det vara att motstå choklad några dagar egentligen? tydligen är det skitsvårt när man heter josefine . . o inte hjälper det att ta en liten bit mörk choklad heller, det förvärrar ju bara saken! så nu sitter jag här med min godispåse som jag inte skulle röra förän i helgen, och jag kommer ju antagligen käka upp allt o sen sitta och må illa! bajs.

blä

det är okej om det blåser och det är okej om det regnar, men det är banne mig inte okej att det regnar och blåser samtidigt! usch och fy och blä. blev en promenad hem från gymmet i det vädret + att jag varken hade regnjacka, paraply eller vattentäta skor! skapligt less man blev . .

nu ska jag nog ringa hem en sväng, måste ju gratta
sötvovven och snacka lite med mamsen! laater.

födelsedagsvovve!

image100

idag fyller den här snyggingen 3år!
grattis på födelsedagen alfons :)

tålamod sökes

jag har oftast väldigt bra tålamod när det gäller barn, annars skulle jag ju inte jobba med barn så pass mkt som jag har gjort hitills i mitt liv. men nu börjar det gå utför, tålamodet blir allt mindre. . vad har hänt? beror det på mig eller beror det på min omgivning? kan ju bara hoppas på att tålamodet letar sig tillbaka, för det behövs!

burr

det var jättekallt ute, men som man brukar säga . . "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder", så det var ju bara att bylsa på sig massa kläder. det är när det är sånt här väder jag blir lite less, mulet och kallt, allt ser så grått o tråkigt ut. men så fort snön kommer, då känns det inte lika kallt längre och det blir så mysigt :) jag längtar! och är avis på er i sverige som har fått snö . . det är orättvist!

2007-11-07

jag har en känsla av att det här kommer att bli en lång dag, men den som lever får se.  nu ska vi iaf ut i trädgården, det är mulet, blåser och ser kallt ut .. vantar på. burr!

nämen!

jag har gjort det igen, jag har lagat mat "på riktigt" och med det menar jag att jag inte bara har kokat pasta, utan faktiskt kämpat ett litet tag med maten. idag blev det wok, lite smaklöst, men kunde ju inte krydda på alltför mkt med tanke på barnen, men annars vare niice! och ris är ju inte alls svårt att koka, blev bra det oxå. om jag hade varit er där hemma, som har känt mig länge, så skulle jag nog börja bli lite orolig över mig nu . . det här är ju inte jag, eller hur? men jag hoppas att matlagningsintresset är här för att stanna, vore ju guld värt.

image99

tävling. .

image98

Sött armband, eller hur? Om du också vill ha det så klicka in dig
honeydew's blogg och läs mer där :)

oflyt

prickade in en dålig simtid idag oxå, fullt i bassängen! och igår var det "family fun time" när jag kom, viilken otur att det finns en bubbelpool att sitta och fördriva tiden i . . men när jag väl kom igång med simmandet idag så var det underbart, kunde ligga där och plaska mycket längre utan problem! och jag har nog blivit lite arbetsskadad av jobbet som simlärare, tänker på hur alla simmar och det är rätt irriterande, vill rätta till alla småfel på alla, men bara för att vara snäll förstås.

snart vankas det wok . . mums!

2007-11-06

soligt och varmt! när jag och barnen var på promenad i skogen trodde jag nästan att jag skulle behöva ta av mig tröjan ett tag och gå i t-shirt för att det var varmt, speciellt i solen . . men nja, eftersom jag känt av halsen lite grann så blev det inte så! men ändå, sjätte november och så varmt. inte illa minsann! mat på g nu, sen blir det lite simning . .

det går bra nu

även fast jag har varit väldigt trött hela dagen så känns det som jag nästan svävar på moln. allting bara knallar på så bra nu, allt känns så enkelt! bäst att njuta så länge det varar, för såhär på hösten skiftar mitt humör väldigt mycket så imorgon kan jag känna motsatsen. saknar så många hemma nu, men genom att jag pratar med dom flesta på msn så känns det inte lika jobbigt, det känns som vi är mycket närmare varandra än vad vi egentligen är på så sätt . .

blir jätteglad av era kommentarer som ni skriver! fortsätt så, så blir jag mer peppad att skriva!

image97
fick massa fina kort av janet idag sen hon var i london, tack! snart blir det party på hemmaplan!

en låt som fastnar . .


2007-11-04

så var den här helgen över. en helg då jag kanske borde ha tagit det lugnt, men jag pallade inte att ligga hemma i sängen en kväll till med huvudvärk, så jag trotsade den & körde på utgång! och tro det eller ej, men den är borta. jätterolig kväll igår minsann, träffade på trevliga engelsmän (eller vad säger du lisa? :b) som inte alls är svåra att prata med när man väl kommit igång .. blev väldigt sent igår så idag känner man sig sådär lagomt sliten och jag har slösat på tok för mkt pengar, men det får det vara värt!

image96

laddar

dagen är planerad och jag borde slänga mig i duschen nu, men familjen har gäster och det känns inte alls speciellt passande att gå och duscha då. så jag får se hur jag löser det där. ska iväg och fika om sisådär en timme med lisa & victoria och sen blir det raka vägen hem till lisa och käka något gott (hoppas jag) och sedan förfesta lite . . sen blire uuutgång, jag är laddad! yes i am.

2007-11-03

godmorgon världen, vilken underbar dag. säg vart går färden, vart åker vi idag? huvudvärk fortfarande, har sovit till och från hela förmiddagen, men de hjälpte väll inte direkt . . har planer på att ta något att äta snart, behöver lite energi. sen vet jag inte vad jag orkar, fika med victoria? utgång med lisa? jag orkar inte tänka, men jag är jättesugen på att gå ut, men de är ju inte alltför roligt när huvudet dunkar, men å andra sidan, är det roligt att ligga i sängen en kväll till då?

i typ alla bloggar jag har läst nyss står det att det har snöat/snöar hemma, jag blir avis, jag vill oxå ha snö, jag ÄLSKAR snö. men jag lär väll inte få se snö förän jag kommer hem . . här är det soligt och ca. 10grader kanske? någon som blir avis? näe, jag förstod väll de ;)

image94
jag längtar

se hit!

kolla in inlägget jag skrev tidigare och lämna en liten åsikt vetja . .

flopp

nu har jag precis lyssnat igenom kvällens bidrag från idol hemma i sverige. vad-är-detta? jag blev inte imponerad alls, är det här det bästa dom kunde hitta i sverige i år? illa. okej att det kanske är orättvist av mig att dömma dom efter att bara lyssna på kvällens bidrag. men näe, tummen ner för årets idol. tacka vet jag tidigare år av idol .. där fanns det deltagare som både hade utseendet och sångrösten! t.ex. Erik Segerstedt!


namnam

japp, nu har jag faktiskt inte ätit godis på hela veckan så nu var jag värd lite, så jag kan sitta här o tröstäta. näedå, så illa är det faktiskt inte .. rätt skönt ändå att stänga in sig på rummet med datorn nu när barnen sover! för då kan jag faktiskt slappna av och kanske släpper huvudvärken? i hope so.

sitter och snackar lite med sophie om vintern nu, och fasen vad skoj det skulle vara om vi jobbade som skidlärare där i vinter, jag hoppas hoppas hoppas att det blir så! om jag ska erkänna så är jag ju lite sugen på kläppen igen . . men jag skulle nog inte "orka" vara borta hela säsongen hemifrån så det var nog lika bra att jag inte sökte där i år igen.

image93

nyklippt och fin (?)! jag trivs iaf, håret känns mkt fräschare :)

trött, tröttare, jossan

jag är rätt trött på att bara ligga i sängen, som jag sa tidigare så har jag svårt att slappna av och sen blir jag rastlös rätt snabbt. men så fort jag reser mig dunkar huvudet ajaj så jag blir lixom liggandes här . . o inte hjälper alvedon heller. jippi! nu var livet hårt minsann, stackars mig :b  har planer på att göra wok till middag, så vi får väll se hur det blir med den saken, mat behöver man iaf!

fundering

image92
"Det är lättare för tjejer att charma killar än det är för killar att charma tjejer"

Är det så?

2007-11-02

jag känner mig som ett vrak. kroppen är helt död, huvudet gör ont & ögonlocken känns tung även fast jag har  sovit 10timmar inatt. och självklart har jag lite feber fortfarande. det bästa är väll egentligen att vila och sova nu, men det är inte så jättenkelt . . jag är rätt dålig på att slappna av. men med några avsnitt av grey's anatomy i sängen så kanske det funkar?

mjukisar

sitter och tittar igenom lite gamla partybilder! o nu snackar vi 4år sen . . osså hittar jag den här bilden, på mina mjukisbrallor som jag hade jämt! mamma blev tokig på mig för hon tyckte ju faktiskt inte att man kunde gå på fest i svarta mjukisar, men jag tyckte dom såg ut som vanliga svarta byxor + att dom var ju jättebekväma ;)

image90

feber

tro det eller ej, håll i er nu! men jag har gjort pannkakor idag (det är nu ni ska bli jätteimponerade!) av sara fick jag högsta betyg & nicholas (1år) käkade 4st pannkakor, så jag antar att jag lyckades rätt bra? undra om det här med att jag har börjat greja i köket har något med min feber att göra, för det här är ju inte normalt för att vara mig . .

image89

2007-11-01

ny månad, nya och friska tag! jajamensan, men nya friska tag har det väll inte direkt blivit hitills. tålamodet ligger nere på 0 idag och halsen & huvudet gör ont. för jag har ju jättestor lust med att bli sjuk nu lixom, ohja. näe, har jag klarat mig från magsjuka, halsfluss & förkylning ska jag banne mig klara mig nu oxå. alvedon + en kopp te nästa!

fast

då har jag börjat kika på grey's anatomy igen då, så då var man fast i den serien också. jag är en riktig serienörd minsann! men det kan faktiskt vara väldigt skönt att bara lägga sig i sängen o kika några avsnitt av en bra serie när man har "jobbat" en hel dag . . jag kan ju alltid göra ett försök att kika ett till avsnitt, men ögonlocken börjar kännas tung.

image88